Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Marius Craina, a făcut, luni dimineața, un bilanț al răniților aflați în unitatea pe care o conduce și care s-a confruntat cu un aflux major de răniți în urma furtunii de duminică după-amiaza. Din păcate, starea unei fetițe de 11 ani este încă critică, deși micuța a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
„Este vorba despre 41 de persoane care s-au prezentat în unitatea de primiri urgențe în urma fenomenelor meteo extreme din cursul după-amiezii de duminică. Dintre aceste 41 de persoane, 13 au fost internate, în urma consultațiilor și diagnosticelor stabilite, în Spitalul Județean din Timișoara. Este vorba în primul rând de doi copii, un băiețel în vârstă de 10 ani cu traumatism cranio-cerebral, care imediat după internare a fost investigat și diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și supus unei intervenții neurochirurgicale. Actualmente se află internat la ATI în stare stabilă, este urmărit, monitorizat și tratat în permanență de către colegii de la terapie intensivă și neurochirurgie. Un caz, din păcate grav, este al unei fetițe în vârstă de 11 ani care, de asemenea, s-a prezentat în urma unui traumatism suferit în timpul furtunii, care a fost, de asemenea, supusă investigațiilor și operată în regim de urgență, actualmente în stare gravă, internată pe terapie intensivă”, a spus Craina.
El a ținut să laude profesionalismul medicilor de urgență, care au rămas și peste program pentru a face față afluxului mare de răniți. Din păcate, o femeie de 60 de ani, care a fost rănită în timp ce se plimba în parcul din Buziaș a decedat la Spitalul Județean, în cursul zilei de duminică.
„Vreau să vă spun că imediat după declanșarea fenomenelor meteo a existat o mobilizare exemplară la Spitalul Județean. (…) Personalul s-a mobilizat, echipele au funcționat în condiții extrem de corecte din punct de vedere al procedurilor și regulamentelor medicale. Eu am ajuns la spital în jurul orei 16 și imediat cei din serviciul tehnic și administrativ au venit la spital pentru a înlătura urmele furtunii care a afectat și Spitalul Județean. Au fost mai multe panouri care au fost desprinse în timpul furtunii și, de asemenea, mai multe ornamente de la Oncogen. Imediat echipa s-a mobilizat, au fost degajate căile de circulație și activitatea medicală a funcționat fără nici cea mai mică perturbare. De asemenea, tot datorită profesionalismului și competenței colegilor de la UPU, au continuat activitatea chiar după schimbul de la 19. Ceilalți colegi au rămas pentru a ajuta personalul care deservea Unitatea de Primiri Urgențe. Din păcate, am avut un deces. Este vorba despre o persoană de 60 de ani, care a venit cu SMURD-ul de la Buziaș, în urma unui traumatism în parcul de la Buziaș. A venit în stop cardio-respirator. Cu toate eforturile și profesionalismul colegilor de la UPU, în urma manevrelor de resuscitare nu s-a reușit repornirea cordului, astfel încât, din păcate, a fost declarat decesul. Este singurul deces pe care l-am avut”, a mai spus Craina.
La rândul lui, șeful Urgențelor de la Spitalul Județean, Mihai Grecu, a spus că numărul medicilor din Unitatea de Primiri Urgențe s-a dublat, duminică, pentru a face față volumului mare de muncă.
Cinci persoane au murit și alte 49 au fost rănite în Timișoara și județul Timiș în urma puternicei furtuni de duminică.
[related-post post_id=”1899327″]
[related-post post_id=”1899357″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!