PMT a deschis zilele acestea concursul de soluții pentru „servicii de proiectare pentru amenajare «Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity»”. Se desfășoară pe SEAP, așa cum cere procedura, iar ofertele pot fi depuse până în 15 aprilie.
Concursul de soluții a fost pregătit de Ordinul Arhitecților din România, în baza unui contract încheiat vara trecută cu primăria. Premiile au fost aprobate de consilierii locali, astfel că avem: premiul I și contractul efectiv pentru proiectare – 2,98 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 623.000 de euro, premiul II de 59.500 lei cu TVA și premiul III de 41.650 lei cu TVA.
Cine e în juriu
Practic, firmele interesate pot depune conceptul până în 15 aprilie. Juriul, format din șapte oameni, va alege cea mai bună ofertă. Ei sunt oamenii care vor alege cum să arate MultipleXity: Marius Vasile Miclăuș, Constantin Gorcea, Liviu Gabriel Zăganu, Ștefan Ghenciulescu, Sorina Ianovici-Jecza, Ana-Maria Zahariade și Dan Diaconu. Aceștia sunt membri titulari, iar membri de rezervă sunt Sorin Ciurariu și Daniela Calciu.
Conform contractului, câștigătorul concursului de soluții face documentația topografică, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, studii de teren și expertize tehnice necesare – PAC + POE: studiu geotehnic documentații pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor documentații topografice, documentații tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire: proiect tehnic de execuție, detalii de execuție, plan de sănătate și securitate în muncă, program de control al calității. Mai mult, proiectantul va urmări și aplicarea soluțiilor pe șantier.
După toate acestea se poate face licitația pentru execuție și se poate trece la treabă.
Investiție de cel mult 12 milioane de euro
MultipleXity va fi amenajat în spațiul fostelor ateliere ale RATT de pe Bd. Take Ionescu, dar și vizavi, la muzeul de transport. Va avea cam 6.500 metri pătrați și va fi împărțit în spații multifuncționale, săli de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare.
Centrul pentru artă, tehnologie și experiment, cea mai importantă moștenire culturală a TM2021, are și un calendar pentru realizare. 2.500 de metri pătrați sunt avuți în vedere să fie amenajați în 2020, iar alți 4.000 mp până undeva pe parcursul anului 2021, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu de până acum.
„Mi-e greu să spun ce va fi gata, dar 100% ceva va fi gata în 2021. Proiectul va cuprinde, pe de o parte, reabilitarea și refuncționalizarea unor spații existente, dar, pe de altă parte, probabil, și anumite construcții noi. O parte din spațiile existente cu certitudine vor ajunge să fie și amenajate, și puse în funcțiune cu noile funcțiuni. 100% se face anul acesta ceva”, spunea recent primarul Timișoarei.
MultipleXity este estimat la 12 milioane de euro în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală culturală europeană, iar arhitecții de la OAR au ajuns cam la aceeași concluzie. Abia după ce vom avea proiectul vom afla o estimare mai aproape de realitate.
Articole pe aceeași temă:
Peste 600.000 de euro costă proiectul pentru MultipleXity, cea mai importantă moștenire a TM2021
Trimite articolul
XAlti bani sifinati din care ne vom alage cu un kitch ca statuile “”jurizate” intre ei de artistii timisoreni…
-
Fain, nici nu știu ce o sa facă dar deja au alocat banii…
In ce baga ei banii… Nu de cultura duce lipsa orasul acesta.