După semnarea contractelor din Hunedoara (222 anul acesta față de 118 anul trecut) și din Caraș-Severin (89 acum față de 61 ediția precedentă), vineri a fost rândul Timișului. În sala Europa a CCIAT au fost semnate contractele cu 414 firme beneficiare ale programului (față de 363 anul trecut). Acum, după ce au fost semnate contractele, reprezentanții firmelor pot demara angajările și achizițiile propuse.
Conform lui Adrian Pășcuță, directorul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara, printre domeniile cel mai des întâlnite regăsim restaurante, construcții, croitorii, service-uri auto, firme de curățenie și de întreținere a spațiilor verzi etc.
„În total, în regiunea de Vest se vor crea aproximativ 5.000 de noi locuri de muncă, aproximativ 2.000 fiind chiar în județul Timiș. Fiecare beneficiar al programului poate accesa o finanțare nerambursabilă de cel mult 200.000 de lei, bani care pot fi folosiți pentru achiziționarea echipamentelor, dar și pentru plata salariilor, chiriilor sau cumpărarea de mobilier și automobile”, a spus Pășcuță.
Perioada de implementare a proiectelor este de maxim 1 an de zile, beneficiarii care doresc putând să primească de la băncile partenere credite avantajoase. Ultima întâlnire cu antreprenorii va avea loc luni în Arad, acesta fiind și județul care a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de beneficiari (293 față de 164).
Citiți principiile noastre de moderare aici!