Primăria Timișoara a semnat recent un contract cu societatea Dr. Office Group SRL, din orașul Sf. Gheorghe, județul Covasna. Societatea se va ocupa de mentenanța stației de filtrare aer pentru următorii doi ani. Este aceeași firmă care a livrat-o în anul 2014.
Serviciile care urmează să fie prestate sunt următoarele: înlocuire filtre F8 de trei ori pe an – 6 bucăți, înlocuire prefiltre G4 de trei ori pe an – 6 bucăți, verificare cam Grimm o dată pe an, înlocuire tub conexiune la cap Grimm, electrovalvă – o dată pe an; calibrare, metrologie și etalonare spectometru Grimm – o dată pe an; actualizare software Creston de trei ori pe an; actualizare software PC de trei ori pe an; verificare ecran PC de trei ori pe an; verificare electrovalvă de trei ori pe an; verificare motor electric al grupului de aspirare de trei ori pe an; verificare filtre electrostatice o dată pe an – 4 bucăți; verificarea plasmei la rece de trei ori pe an; verificarea și actualizarea unității de control a ploii de trei ori pe an; verificarea temporizatorului zi/noapte de trei ori pe an; verificarea și curățarea amortizoarelor, controlul tensiunii motoarelor electrice a 8 amortizoare, înlocuirea lor în caz de nefuncționare de trei ori pe an; operațiuni de eliminare controlată a filtrelor F8 și prefiltrelor G4, după lipirea prin pulverizare a prafului aderent la țesuturi de trei ori pe an; igienizarea-curățirea generală a structurii, respectiv a interiorului stației și repornirea stației de două ori pe an; servicii de reparații spectrometru Grimm o dată pe an; servicii de transmitere/trafic de date mobile de trei ori pe an.
Practic, majoritatea verificărilor se fac de trei ori pe an, inclusiv verificarea conexiunii la internet, a calculatorului sau a altor sisteme.
Primăria plătește 115.430 lei cu tot cu TVA pentru mentenanță vreme de doi ani, echivalentul a puțin peste 24.000 de euro.
Stația de filtrare a aerului a costat 190.000 de euro și a fost pusă în funcțiune în octombrie 2014 în zona centrală a orașului, în Piața Sf. Gheorghe. Stația ar trebui să filtreze aerul pe o rază de 350 de metri: să absoarbă aerul poluat şi să-l purifice. A fost achiziţionată de primărie de la firma Dr. Office Group din Sfântu Gheorghe, societatea distribuitoare, pentru că sistemele sunt produse de o companie italiană.
În aprilie 2015, stația a fost mutată din zona centrală într-o altă zonă cu probleme, unde timișorenii se plângeau de praf din cauza lucrărilor la străzi, pe Gavril Musicescu, la Grădinița PP23. Și acolo a rămas.
Articole pe aceeași temă:
Premiera la Timisoara: o statie de 190.000 de euro filtreaza aerul poluat din centru
Trimite articolul
XAr trebui cumparate inca vreo suta ,doua .Una singura nu face fata.Cred ca filtrele se astupa cu frunzele maruntite de pe strazi si trotuare.Multumim vintului care le mai imprastie.Si ploilor care incearca sa mai spele strazile.Sper sa nu se infunde canalizarile.
Statia de filtrare a aerului – inca un tun dat de d-l Robu.
Este complet inutila. Ca sa aiba vreun impact asupra poluarii ar trebui sa fie cu cateva ordine de marime mai mare. Probabil ar fi buna la ceva de dimensiunea unui Mall mai mic, dar nu in interior, ci montata in asa fel incat sa filtreze aerul proaspat introdus in tubulatura.
Pentru cine nu stie ce inseamna “mentenanță”, este un cacat de cuvant dintr-o limba vai si amar care înseamnă “intretinere”
Dar la facultate te învață ca daca vorbesti cu cineva si amesteci cuvinte din altă limbă,pari suuuuperrrr inteligent
Jos cu lipitorile incompetente din Primarie, fac ulcer daca se mai continua asa! Vrem o echipa performanta cum are Oradea si Resita axata pe proiecte care sa atraga fondurile europene.
Ce calitati au toapa de Stir care o arde numai in petreceri, nunti, botezuri? Lache-le de Iapa care tot ce face e sa ai tina camera primarului la reuniuni? Alipitul de Trocan care nu e bun la absolut nimic, liderul pacii? Grebla care ai face faraonului oral zi de zi in birou? Sa imi explice si mie cineva!
Intre timp fraierii stau 30min dupa un tramvai..
Da niste statii de alea de filtrare bio, cu radacini si frunze care costa 25 de euro pe an ca trebuie doar sa le uzi o data la citeva zile, vara, cind e cald?
Nu-s bune?
statia asta e ca si cum ai monta o instalatie de clima afara, ca sa racoresti orasul vara.
Ba e foarte bine amplasata statia de filtrare: pe o strada cu sens unic, pe care masininile mai mult stationeaza decat circula, sub o salcie a carei menire este sa produca noaptea oxigen. si pentru ca oxigenul dauneaza grav sanatatii, bastinasii au montat o banca alaturi si pufaie cat e ziulica de lunga din tigara. asa ca biata statie care inghite 1000 euroi plus fumul a mii de tigari in fiecare luna, elibereaza non-stop un zgomot numa bun pentru copiii de la gradinita.