Care sunt elementele caracteristice ale stilului british? În primul rând vorbim de orice fel de stofă ecosez, după cum am amintit mai sus. Mai apoi, culorile predominante sunt combinaţiile roşu – albastru închis – alb, alb – negru şi bej – caramel – negru. Să nu uităm nici de veste, cizme de călărie, mantouri clasice şi fuste creion. Britanicele sunt cunoscute şi pentru accesorii: mănuşi lungi din dantelă, pălării masculine şi dresuri negre, mate.
Acum că am stabilit elementele de bază, să vedem cum poţi aborda acest stil, în funcţie de vârstă. Dacă ai sub 20 de ani, te poţi juca liniştită cu elementele enumerate mai sus şi poţi alege cele mai trăznite combinaţii. De pildă, încearcă să asortezi o fustă ecosez cu o cămaşă, dresuri negre şi teneşi coloraţi. Pentru o ieşire în club, înlocuieşte cămaşa cu un tricou funky. Ar fi bine să eviţi mănuşile din dantelă, fustele creion şi pantofii retro, pentru că nu se potrivesc cu vârsta ta.
Mai apoi, dacă ai între 20 şi 30 de ani, te afli la vârsta la care orice excentricitate vestimentară este permisă, la vârsta la care poţi experimenta şi te poţi juca cu ţinutele. Aşadar, poţi opta pentru mici accesorii masculine: un papion desfăcut sau o pălărie retro neagră. Nu lăsa deoparte nici pantalonii de călărie, pantofii cu şireturi şi colanţii coloraţi.
Dacă ai între 30 şi 40 de ani, înseamnă că ai reuşit deja să îţi descoperi stilul vestimentar, să ştii ce te avantajează şi ce nu. Jachetele cu tăietură până în talie, dar care respectă în linii mari modelul trench-urilor, îţi oferă o oarecare sobrietatea british. Dacă eşti nonconformistăă, poţi obtine ţinute de inspiraţie british introducând în vestimentaţie elemente cheie precum vestele, cardiganele tricotate, gecile din piele sau fustele ecosez. Şi, nu în ultimul rând, dacă ai peste 40 de ani, atunci este bine să ştii că stilul tău ar trebui să fie cât mai simplu şi cât mai feminin. Investeşte în fuste creion şi pantaloni simpli şi asortează-le cu sacouri şi cămăşi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!