În ultima perioadă, Colterm a desfășurat probe la rece. Au fost astfel verificate 113 puncte termice, unde au fost și încărcate instalațiile. Se mai desfășoară operațiuni și pe altele patru termice, iar pe traseele pe care până acum au fost depistate probleme se intervine pentru remediere. Altfel, aproape de finalul lunii septembrie, cu o lună înainte de pornirea instalațiilor, Colterm ar avea un stoc de 70.253 de tone de cărbune și de 105.000 MWh de gaz.
„Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în fața furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă.
Mi-am asumat susținerea sistemului centralizat de termoficare pentru că eu cred în viitorul acestuia și am investit considerabil în modernizarea infrastructurii. Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanțare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Odată cu începutul noului sezon de termoficare, Primăria Timișoara trebuie să pregătească și bani pentru a putea suporta subvențiile. Numai în acest an, Primăria Municipiului Timișoara a acordat abonaților Colterm subvenții în valoare de 150 milioane lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!