Ştrandul din Mako, localitate aflată la 83 de kilometri de Timişoara, este plin la final de săptămână de timișoreni şi de arădeni. Aproape că nu mai vezi unguri în ştrand, în afară de personalul complexului termal, mereu zâmbitor.
Duminică nu mai era un loc de parcare în jurul ştrandului sau pe străzile adiacente. Încă de dimineaţă, locurile de parcare, care nu sunt puţine, erau ocupate cu maşini cu numere de Timiş şi Arad, unii dintre vizitatorii ştrandului fiind nevoiţi să parcheze pe străzile adiacente.
Timişenii nu au ştrand al lor, un complex termal, deşi cel mai vestic judeţ al ţării stă pe nenumărate izvoare de ape termale. Aşa că sunt nevoiţi să fugă la unguri. Şi fac acest lucru destul de des.
Preţurile sunt ”simţite”. Un bilet de intrare pentru adulţi cu tot cu dulap costă 2.400 de forinţi (34 de lei), iar, dacă vreți să mergeți şi în lumea saunelor, mai aveți de plătit în plus 800 de forinţi (11 lei). Sunt mai multe bazine, atât afară, cu tobogan şi tot felul de jocuri de apă, cât şi în interior. Practic, ştrandul este organizat în aşa fel încât întotdeauna găseşti un loc liber într-un bazin.
Duminică au avut loc şi concerte, cursuri de zumba şi s-a gătit chiar şi gulaş la ceaun. O apă plată la jumătate de litru ajunge la 250 de forinţi (3,5 lei), o bere până în 450 de forinţi, dar găseşti şi cu 350-380 de forinţi. Puteţi cumpăra langoşi, îngheţată sau celebrul gulaş, foarte gustos şi preparat de multe ori chiar în văzul tuturor.
Timişenii merg des la acest ştrand şi se gândesc cu jind la vremea când nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă o asemenea distanţă şi vor avea un astfel de complex termal în Timişoara sau în judeţ.
Promisiuni există, idei există, dar, până în momentul de faţă, nu s-a materializat nimic. Prin urmare, va mai curge multă apă pe Bega până când timişenii vor merge la un complex termal de genul celui de la Mako la ei în judeţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!