Spre deosebire de un online credit rapid care nu necesită multe lucruri, negocierea pentru o creștere salarială necesită o abordare strategică clară.
Apropierea de masa negocierilor cu strategii greșite vă poate costa acea creștere valoroasă care v-ar putea ajuta să faceți progrese economice fără datorii. Această postare explorează opt strategii care ți-ar putea strica negocierea pentru o creștere salarială.
- Să privești negocierea ca pe o luptă
Nu abordați niciodată negocierea pentru o creștere salarială cu mentalitatea că este o bătălie pe care o parte o câștigă și cealaltă o pierde. Abordarea acestui proces ca pe o bătălie este primul pas către eșec. Această negociere nu este o bătălie în care două părți stau una în fața celeilalte, privindu-se în ochi până când cealaltă parte se prăbușește.
În schimb, trebuie să abordați acest proces ca pe o oportunitate comună de a rezolva o problemă comună și nu pentru a câștiga împotriva unei părți. Ar trebui să vă vedeți angajatorul ca pe un coechipier așezat de aceeași parte a baricadei, care se confruntă cu o problemă pe care amândoi trebuie să o rezolvați pentru beneficiul vostru reciproc. Nu uitați, atunci când câștigați mai mult, angajatorul dumneavoastră beneficiază, deoarece un angajat motivat este un avantaj pentru angajatorul său.
- Să accepți un refuz ca răspuns
Negocierea pentru o mărire de salariu poate genera un răspuns da sau nu. Prin urmare, ar trebui să vă pregătiți să tratați cu maturitate un nu dacă acesta apare la capătul tunelului. Dacă angajatorul tău spune nu solicitării tale, nu începe să-ți lingi rănile. În schimb, ar trebui să fie o „nouă oportunitate” de a o lua de la capăt sau de a ocoli muntele care vă stă în cale.
De exemplu, dacă angajatorul tău spune că nivelul tău actual nu îți permite să câștigi mai mult, îl poți ocoli cerând o promovare sau obținând titlul care va atrage banii.
- Să fii prea umil
Ei bine, fiecare angajat dorește să abordeze angajatorul cu umilință și să-i câștige inima atunci când cere o creștere salarială. Cu toate acestea, nu ar trebui să te apropii de masa negocierilor cu falsă umilință sau autoumilință, crezând că vei câștiga creșterea salarială.
În schimb, abordează-ți angajatorul cu încredere și fă puțin PR pentru tine. Ar trebui să arătați ce ați realizat pentru a merita această creștere. De exemplu, puteți arăta companiei ce ați făcut pentru a economisi bani sau realizările dvs. care au îmbunătățit-o. Prezentarea acestor fapte în fața managerului tău îi oferă dovezi concrete că meriți această mărire.
- Eșecul de a te pregăti pentru responsabilități suplimentare
Unii angajați negociază pentru un salariu mai mare fără să se pregătească pentru responsabilitățile suplimentare care vin odată cu acesta. Din moment ce negocierea dvs. vă poate oferi o creștere sau un refuz, ar trebui să vă pregătiți întotdeauna pentru ce este mai bun. Ce veți face dacă, în cele din urmă, compania vede sensul solicitării dvs. și vă adaugă mai mulți bani? În unele cazuri, vă poate mări salariul și vă poate mări atribuțiile pentru a se potrivi cu creșterea.
Chiar dacă v-ați depășit nivelul actual sau îl depășiți pentru a merita mai mulți bani, este prudent să vă pregătiți pentru noi provocări. Este posibil ca angajatorul dvs. să vă mute la îndatoriri mai provocatoare pentru a se potrivi cu noua dvs. scară salarială. Prin urmare, pregătiți-vă pentru aceste îndatoriri suplimentare.
- Îngrijorarea că vă veți jigni angajatorul
Nu abordați niciodată negocierea cu o mentalitate vinovată sau de scuză că s-ar putea să vă jigniți angajatorul. Amintiți-vă că sunteți un avantaj pentru organizație și trebuie doar să vă prezentați cererea cu respect, nu cu scuze. Angajatorul dvs. nu vă va purta pică ca și cum v-ați fi dus să vă bateți cu el, pentru că am văzut deja că negocierea nu este un câmp de luptă. Aruncă teama că șeful tău te-ar putea concedia pentru că ai cerut mai mult.
- Formularea de pretenții sau amenințări
Unii angajați vin la masă înarmați cu cereri și chiar amenințări. Acest proces nu este o dezbatere doar pentru că cele două părți pot avea temporar puncte de vedere diferite. Prin urmare, nu vă apropiați niciodată de angajatorul dvs. cu o mentalitate de dezbatere în care vă așteptați să câștigați împotriva acestuia.
Păstrați-vă întotdeauna cererea simplă și concentrată și rămâneți calm pe tot parcursul procesului. Dacă este posibil, ar trebui să vă pregătiți să ascultați mai mult și să vorbiți mai puțin, deoarece puteți câștiga o dezbatere și să pierdeți obiectivul negocierii. În cele din urmă, nu-ți amenința niciodată șeful cu demisia dacă nu este de acord cu cererea ta de creștere salarială.
- Să iei lucrurile emoțional sau personal
Indiferent cât de mult aveți nevoie de mărirea de salariu sau credeți că o meritați, nu permiteți niciodată emoțiilor să vă domine. Rămâneți profesionist, calm, încrezător și entuziast pe tot parcursul negocierilor. Nu mai atașați cererea de facturile dvs. personale sau de ceea ce câștigă alții în cadrul companiei.
- Vorbiți despre nevoi mai degrabă decât despre valoare
Da, aveți toate drepturile legale, morale și divine de a câștiga un trai decent din munca mâinilor voastre. Cu toate acestea, nu faceți greșeala de a vă prezenta nevoile ca pe o agendă în negocierea dvs. Deși nevoile dvs. sunt valide, angajatorul dvs. nu vă va mări salariul în primul rând din cauza acestor nevoi. În schimb, el vrea să vă plătească mai mult datorită valorii pe care o adăugați organizației sale.
Prin urmare, asigurați-vă că creșterea pe care o cereți este egală cu valoarea pe care o adăugați companiei. Această abordare vă poate face să păreți egoist, deoarece angajatorul ar putea simți că nu există nimic în această afacere pentru el. Este prudent să îi dovediți managerului dvs. că meritați acea mărire de salariu datorită valorii pe care o adăugați activității sale.
Remarci de încheiere
Trebuie să fiți strategic atunci când negociați o creștere salarială cu angajatorul dumneavoastră. Cu toate acestea, aplicarea unei strategii greșite poate transforma cererea dvs. pentru mai mulți bani într-o tragedie. Am explorat cele mai importante opt strategii greșite care vă pot da peste cap negocierile și vă pot face să pierdeți creșterea salarială de care aveți mare nevoie. Depinde de tine să folosești aceste informații și să eviți aceste greșeli pentru a negocia un salariu mai bun care să reflecte adevărata ta valoare pe piață.
ADVERTORIAL
(2869)
Citiți principiile noastre de moderare aici!