„În Timiş există angajatori care nu ştiu că trebuie să asigure servicii de sănătate şi securitate în muncă angajaţilor. Încă nu sunt acoperite toate firmele cu servicii de sănătate în muncă. Accidentele de muncă mici trec încă de filtrul declarării. Bolile profesionale sunt mult subdiagnosticate în Timiş, iar pe lângă tulburările musculo-scheletice sau bolile respiratorii, medicii de medicina munci întâlnesc tot mai des afecţiuni psihiatrice. Patologia psihiatrică se conturează deja în legătura cu munca în judeţul Timiş şi e nevoie de colaborare cu medicii psihiatri şi psihologi”, a punctat prof.dr. Elena Ana Păuncu, şef compartiment medicina muncii în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Aceasta s-a aflat marţi, la Conferinţa Regională de Informare şi Comunicare, cu tema ”Împreună pentru sănătatea la locul de muncă”.
Peste 150 de participanţi din Regiunea Vest au fost prezenţi la discuţiile organizate de Fundaţia Romtens, în colaborare cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi Work Research Centre, la Hotel Timişoara.
”Acest proiect şi-a propus dezvoltarea resurselor umane şi creşterea competitivităţii întreprinderilor din judeţele regiunii Vest (Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timis,) prin metode şi tehnici de promovarea a sănătăţii la locul de muncă şi de securitate şi sănătate în muncă”, a precizat dr. Theodor Hăratău, din partea organizatorilor.
În cadrul proiectului au fost instruiţi 120 de manageri din vest şi 12 000 de angajaţi au fost informaţi în domeniul PSLM. Proiectul intitulat „Promovarea Sănătăţii la Locul de Muncă în Regiunea Vest”, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Citiți principiile noastre de moderare aici!