StudentFest 2013, care abordează în acest an tema PARADOX, invită studenţii pasionaţi de artă şi cultură să facă parte din cei 260 de participanţi ai festivalului, care vor lua parte la 7 zile intensive de creaţie şi activităţi. Grupul ţintă este format din tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani, studenţi la una dintre universitățile din România. Aceştia au posibilitatea să-şi aleagă secţiunea la care doresc să participe, şi vor trece printr-un proces de selecţie, numărul de locuri la fiecare workshop fiind limitat. Prin excepţie, în limita a maxim 10 % dintre participanţi, la festival vor putea participa şi elevi de liceu sau tineri cu vârsta sub 35 de ani, chiar dacă nu sunt studenţi. Înscrierile se fac exclusiv pe site-ul evenimentului, www.studentfest.ro.
Cele 9 secţiuni din cadrul StudentFest 2013, arhitectură, arte plastice, design vestimentar, street art, dans, fotografie, literatură, publicitate şi teatru îi aşteaptă pe tinerii interesați să participe la o experiență inedită care îi va ajuta să acumuleze cunoştinte şi să dobândeasca noi abilităţi în domeniul ales de fiecare în parte.
De asemenea, nu se percepe nicio taxă de participare, iar tinerilor care vin din afara municipiului Timişoara le va fi asigurată cazarea, în cămine ale Universităţii de Vest din Timişoara.
În acelaşi timp nu trebuie uitat faptul că StudentFest caută şi artişti care să se afirme în cadrul festivalului, formularul de înscriere pentru aceştia aflându-se tot pe site-ul evenimentului.
Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara – OSUT organizează festivalul de artă şi cultură studenţească StudentFest în perioada 11-20 aprilie. Scopul principal al proiectului este crearea unui mediu propice dezvoltării personale a tinerilor artişti şi a unei platforme de educaţie non-formală pentru aceştia.
StudentFest a debutat în 1992, inițial ca un protest împotriva cenzurii libertății de exprimare. În decursul acestor ani a avut peste 7 000 de participanți și invitați speciali, rolul principal al acestui eveniment fiind acela de a instiga la creativitatea și cultivarea spiritului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!