Biotehnologia, una dintre ştiinţele care vor marca viitorul lumii în următorii ani, va fi mai bine însuşită de studenţii Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Instituţia a semnat un parteneriat cu o clinică privată, iar studenţii vor avea ocazia să lucreze şi să înveţe ce înseamnă o bancă de celule stem. Cei care vor dori vor putea să rămână şi să lucreze în cadrul laboratorului.
Doi reprezentanţi ai companiei care deţine laboratorul s-au aflat joi în faţa studenţilor pentru a le prezenta ce înseamnă acest laborator şi de ce facilităţi dispune. Surprinzător, nici unul dintre tineri nu ştia despre existenţa acestei bănci de celule, chiar dacă funcţionează în oraşul unde învaţă.
„Se întâmplă lucruri unice în orașul vostru, în laboratoarele pe care le avem încă din anul 2010, ce sunt în topul celor mai moderne din Europa. Folosim biotehnologie de ultimă generație în procesarea celulelor stem și tocmai de aceea am venit astăzi aici să vă oferim o șansă pe care o primiți o dată în viață de a face altceva. Suntem aici să-i sprijinim pe cei care sunt într-adevăr dedicați acestei meserii pe care doresc s-o urmeze”, a declarat în cadrul întâlniri Dimitris Bibis, reprezentantul băncii de celule stem.
Studenţii din cadrul Departamentului de Biologie – Chimie vor putea învăţa să lucreze cu una dintre cele mai moderne tehnologii din domeniu, Biosafe Sepax, o tehnică automatizată de procesare a sângelui din cordonul ombilical. De asemenea, tinerii pot descoperi condiţiile în care are loc operarea şi păstrarea acestor celule stem, condiţii extrem de stricte, de mediu controlat la toate capitolele.
Citiți principiile noastre de moderare aici!