Pentru a întări rolul de reprezentare studențească în rândul tinerilor din universitățile românești, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a provocat peste 500 de colegi, din patru centre universitare, la un concurs de cultură generală despre media. „Studenți pentru Alfabetizare Mediatică” sau SpAM a invitat tinerii să răspundă la întrebări diverse despre mass-media. După București, Timișoara a avut cea mai numeroasă participare.
„În Timișoara am avut, până acum, două quizuri desfășurate. Unul foarte mare, organizat de OSUT, cu nouăzeci și ceva de participanți, și unul mai micuț. Din câte am înțeles, participanții s-au descurcat super bine. Foarte impresionant pentru noi a fost cât de interesați au fost de subiect. Cumva nu ne așteptam să știe chiar așa de multe. Cunoștințele lor au fost un pic peste așteptări. Din motivul acesta, primii trei, care au și câștigat quizul, o să fie premiați pe măsură”, a spus Daciana Pop, unul dintre organizatorii quizurilor, la nivel național.
Urmează ca tinerii să se mobilizeze iar, de data aceasta pentru un loc în tabăra organizată de ANOSR. Aici, ei vor deveni, la rândul lor, ambasadori ai alfabetizării mediatice, în centrele universitare din care provin.
„Până acum, am trecut prin etapa de quizuri. Am implementat la nivel local, în patru centre universitare, respectiv în Cluj, Iași, Timișoara și București quizul făcut de noi, pe partea de alfabetizare mediatică, ca să evaluăm cunoștințele studenților. Am avut peste 500 de participanți, până acum. Încet, începem următoarea etapă a proiectului, respectiv ne pregătim pentru organizarea unui bootcamp, care se va desfășura în primăvară. Vom selecta 50 de studenți, care să devină, după participarea la bootcamp, ambasadori ai alfabetizării mediatice. O să îi selectăm pe baza unui formular, în funcție de răspunsurile lor. Vom încerca să avem o bază de participanți cât mai diversă și din punct de vedere al centrelor universitare din care vin și din punct de vedere a ceea ce studiază”, a mai adăugat Daciana Pop.
Perioada în care se va desfășura tabăra va fi comunicată prin intermediul organizațiilor studențești din fiecare centru universitar. Prin educație și acțiuni concrete, ANOSR își propune să schimbe perspective și să asigure construirea unui viitor în care tinerii și studenții sunt mai informați și mai implicați în societate.
Trimite articolul
Xeu le-as recomanda sa studieze aditional si un pic despre Ministerul Adevarului al lui orwell… nu de alta dar s-ar putea sa ajunga sa creada ca 2+2 e cat zic “autoritatile”, ba 3, ba 5 ba uneori chiar si 4…
O initiatiwa:) de … nota 10 !!
BRAVO 🙂
viitori functionari in ministerul adevarului
Foarte bine. Care adevăr? Ăla servit exclusiv, într-un mod propagandist de către vest și elitele occidentale? Nu că cel din est ar fi mai bun. Ar fi frumos și corect o deschidere spre toate sursele de informare. Când s-a cenzurat ceva, orice, nu mai ești deschis la alte idei. Iar ideile stricte, idealiste, sunt doar o altă formă de extremism..
Vă recomand cărțile lui Jordan Peterson și 1984 de G. Orwell . Lectură plăcută.
-
Excelente comentarii. Respectele mele!
Poate ar trebui vorbit si despre propaganda, razboiul psihotronic, programarea predictiva si programarea neurolingvistica la care sunt supusi romanii.
Nu de alta dar multi refuza orice din afara meniului controlat ideologic si regurgiteaza la infinit aceleasi cuvinte si idei. GIGO – garbage in, garbage out.