Concursul va oferi câştigătorilor posibilitatea să beneficieze de asistenţă permanentă pentru a-şi transpune planurile în practică şi obţinerea jocului electronic dorit.
Pe 11 noiembrie, la Timişoara va avea loc Game Lab, un program care oferă pasionaților de jocuri din mediul academic șansa de a lucra împreună pentru a crea propriul lor joc. Acţiunea de la finalul acestei săptămâni va fi cea de-a doua rundă de evaluare a proiectelor.
Studenții care participă la Game Lab Timișoara vor invăţa cum să transforme o idee de joc într-un produs propriu-zis prin cursuri și mentorate de specialitate. Echipele sunt formate din studenți cu specializări diferite, cu scopul de a învăța cum să lucreze împreună și să combine talente diferite pentru a creea un proiect de succes. Game Lab Timișoara le oferă echipelor șansa de a întâlni și de a fi asistaţi de profesioniști cu experiență în producția de jocuri video, abordând subiecte precum: designul de jocuri, marketing, management, dezvoltarea de produse, design de muzică, design de interfaţă, modelare 3D, programare.
Proiectul are două etape de evaluare și o etapă finală unde se aleg căstigătorii: prima presupune alegerea conceptelor de jocuri, iar a doua evaluarea de realizabilitate a acestora, urmând a fi prezentate în forma finală în cea de-a treia etapă. Studenții din echipele eliminate la fiecare etapă se integrează în echipele rămase, creând o putere mai mare de lucru asupra proiectelor ramase.
A treia etapă este locul unde sunt aleși câștigătorii, premiul constând în acordarea de sprijin continuu pe durata de 2-4 luni din partea Game Lab şi a incubatorului de jocuri video Carbon, fiind singurul de acest fel din Romania. Toate etapele de selecție sunt deschise publicului pentru a încuraja participarea și implicare a mai multor studenți în edițiile viitoare. Tot publicul va avea un rol important în procesul de alegere a câștigătorilor în ultima etapă.
Prima etapă de evaluare a avut loc pe data de 21 octombrie, unde cei 24 de concurenți împărțiți în 12 echipe au prezentat conceptul de joc pe care doreau să îl dezvolte. Aceste idei au fost analizate de un juriu format 4 specialiști din domeniu.
În cea de a 2-a etapă vor fi analizate lucruri mai concrete din proiect, precum întreaga documentație a jocului, un plan de afaceri precum și un studiu de piață.
Evenimentul va avea loc pe data de 11 noiembrie între orele 18 – 21 la Incuboxx. În prima, parte doi specialiști din domeniu, Radu Ziemba si Andrei Istrate, vor ține fiecare câte o prezentare de 30 de minute. După, începe evaluarea proiectelor de către juriu. Fiecare din echipe va avea la dispoziție 20 de minute să convingă juriul că jocul lor este realizabil și merită să intre în faza de dezvoltare.
„Acest eveniment este deschis publicului. Dorim să încurajăm și să ajutăm mai mulți studenți pasionați de industria jocurilor să ia parte în acest program, deoarece este o oportunitate bună de a face primul pas în direcția unei cariere în acest domeniu”, au transmis organizatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!