Iniţiativa face parte din proiectul „Acces real la piaţa muncii prin întreprinderea simulată”. Parteneri în cadrul acestui plan „simulat” sunt Universitatea „Ovidius” Constanţa, în calitate de beneficiar, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi societatea Structural ConsultingTM Group, în calitate de parteneri. Prin acest demers se încearcă pregătirea practică a viitorilor angajaţi, şcoala românească fiind acuzată că teoretizează prea mult procesul de învăţământ, fără a se axa şi pe partea practică. Un număr de 24 de persoane care activează efectiv în cadrul unor societăţi vor deveni formatori pentru viitorii absolvenţi de facultate, aleşi pentru a face „practică” în întreprinderile fictive care vor funcţiona în domeniul turismului, domeniul bancar, respectiv în comerţ şi afaceri internaţionale. Totodată, ca rezultat al programului, va fi creată o platformă electronică de colaborare, unde studenţii vor putea învăţa. Cei mai de succes învăţăcei vor fi angajaţi de societăţile de unde provin formatorii.
„Concepţia fundamentalǎ a proiectului se rezumǎ prin interdisciplinaritate, aprofundare practicǎ şi probare a cunoştinţelor dobândite de studenţi în pregǎtirea profesionalǎ. Proiectul este un demers în plus întreprins în spiritul reformei educaţionale, concentrându-se pe palierul practicii de specialitate”, a declarat vineri, la Timişoara, coordonatorul local de proiect, Nicoleta Sîrghi, profesor laUniversitatea de Vest din Timişoara şi managerul local de proiect.
Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, va avea o durată de implementare de trei ani. Fondurile totale utilizate sunt de peste 11 milioane de lei, 10,6 milioane fiind asiguraţi din fondurile europene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!