Noul an universitar vine de fiecare dată cu distracţia cazărilor în căminele studenţeşti. În acest an, reprezentanţii universităţilor din Timişoara spun că vor putea să satisfacă toate solicitările în acest sens
Când vine vorba de cămine, cel mai bine stă la Timişoara Universitatea Politehnica. Capacitatea de cazare este de peste 6.000 de camere. În aceste condiţii, în fiecare an sunt satisfăcute toate cererile de cazare în cămine. Într-o cameră cu două paturi se plăteşte 100 de lei, în restul camerelor ”chiria” este 95 de lei.
La Universitatea de Vest din Timişoara numărul de locuri disponibile este la jumătate, adică 3.000 de locuri în cămine, taxele de cazare fiind cele mai mici din ţară, între 75 şi 100 de lei, tot în funcţie de confort. Astfel, UVT poate asigura la începutul facultăţii aproximativ 65 de procente din totalul solicitărilor, spune Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Interesant este că în doar câteva luni se rezolvă toate cererile de cazare. „Ca urmare a celor care renunță, a unei bune gestiuni și a recazărilor lunare ajungem ca în lunile februarie – martie să rezolvăm toate cererile”, a mai declarat Florin Jurcă.
Cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, nu au probleme cu oferirea locurilor de cazare. Cine vrea, primeşte cămin, spun reprezentanţii UMF, aceasta la un preţ de 90 de dolari. Sunt 2.450 de locuri care pot fi ocupate de studenţii care nu sunt din Timişoara.
În ceea ce priveşte Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, aici sunt 1.516 locuri în cele patru cămine pe care le deţine. Studentul plăteşte la cazare o taxă lunară între 125 şi 335 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!