Aflat în vizită de lucru la Cluj, premierul Emil Boc a declarat: „Astăzi şi ieri (n.r. vineri şi joi) s-au luat deciziile cu privire la prefecţi, urmează ca în perioada următoare să se ia deciziile şi cu privire la subprefecţi. Prefecţii şi subprefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, deci, în consecinţă, trebuie să fie reprezentanţii celor care susţin guvernarea“, a afirmat premierul, precizând că deciziile privitoare la subprefecţi vor fi anunţate până sâmbătă. Deocamdată, în Monitorul Oficial de vineri, pe lista celor schimbaţi nu au fost trecuţi şi cei din Timiş. Boc a mai menţionat că schimbarea se va face pe principiul mobilităţii, ceea ce înseamnă că în câteva zile vom avea a doua tură de inspectori guvernamentali de Timiş, trimişi prin tot felul de judeţe din ţară.
Modificări la nivelul deconcentratelor
În următoarea săptămână este aşteptată începerea procesului de schimbare a tuturor celor trimişi de PSD pe funcţii atât în conducerea administraţiei dar mai ales la nivelul instituţiilor deconcentrate. Modificările vor avea efecte chiar la cel mai înalt nivel al administraţiei. În Timiş, situaţia politică va avea efecte asupra Prefecturii. Dacă prefectul apolitic Mircea Băcală a fost trimis să slujească patria din rândurile PD-L, în ceea ce priveşte subprefecţii, atât Eugen Dogariu cât şi Călin Dobra provin din rândurile PSD, partid trecut în opoziţie. „Deocamdată suntem în aşteptare, probabil săptămâna viitoare vom fi schimbaţi din post”, am aflat de la subprefectul Eugen Dogariu. Trebuie spus că cei doi adjuncţi susţinuseră examenele de confirmare în post, la Bucureşti, nu mai târziu de miercuri. Se pare că această confirmare nu va conta prea mult, în situaţia celor doi subprefecţi de la Timiş, fiind mai mulţi prefecţi care au fost daţi afară la doar câteva ore de la trecerea PSD în Opoziţie.
35 de directori şi adjuncţi ar putea fi schimbaţi în Timiş
Şi în ceea ce priveşte deconcentratele situaţia nu e plăcută. În total, 40 de instituţii din Timiş au „primit” şefi noi imediat după instalarea la putere a coaliţiei PD-L PSD. Pe lista celor numiţi pe funcţie se numără 78 de directori plini şi adjuncţi. În pericol iminent de a rămâne fără funcţia pentru care PSD s-a luptat în Timiş sunt un număr de 35 de directori plini şi adjuncţi. Rămâne de văzut cine îşi va asuma preluarea acestor posturi, există posibilitatea ca ei să rămână în funcţie doar aproximativ o lună şi jumătate, când vor avea loc alegerile prezidenţiale. Situaţia noilor şefi va depinde enorm de alegerea poporului în ceea ce priveşte viitorul şef al statului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!