Marossy a declarat că fondurile vor fi alocate unor proiecte de reabilitare de drumuri, podeţe şi alimentări cu apă. „Sunt 22 de unităţi administrativ teritoriale. Suma totală pentru Timis este de 9.712.000 de lei”, a afirmat Marossy.
Întrebat cum comentează faptul că, la ultimele alocări bugetare, Guvernul a favorizat primăriile PDL din Timiş, Marossy a afirmat că el este fericit pentru fiecare ban care ajunge în judeţ.
„Eu sunt foarte fericit de orice ban care vine în Timis. Timişul nu e al PDL-ului. În 2007 a fost primul an când au venit mai mulţi bani în Timiş decât au plecat. Însă, repet, orice ban e binevenit”, a afirmat Marossy.
Subprefectul de Timis a spus că primăriile din judeţ care doresc să primească bani de la Guvern pentru continuarea unor investiţii începute în urmă cu patru-cinci ani şi care au fost blocate în 2009 şi 2010, când Executivul a iniţiat programul de austeritate bugetară, vor trebui să răspundă la solicitările Ministerului Dezvoltării, care, recent, a cerut recalcularea devizelor pentru acele lucrări.
„Ministerul Dezvoltării ne-a cerut să colaborăm mai strâns cu primăriile din judeţ în vederea centralizării datelor privind cheltuirea banilor acordaţi pentru diferite investiţii. Este nevoie de un deviz recalculat pentru aceste investiţii pentru a se şti de câţi bani mai e nevoie pentru a termina lucrările. Din Timiş doar Darova nu are un deviz recalculat. De acum vom urmări pas cu pas, iar raportările către minister, care sunt destul de birocratice, sunt totuşi necesare, dacă domnii primari vor să primească în continuare bani”, a mai declarat subprefectul de Timis.
El a precizat că la Darova s-a început, în 2006, o investiţie de alimentare cu apă a două sate, proiect estimat iniţial la 3,8 milioane de lei şi care nu a fost finalizat. Din experienţa altor proiecte de acest gen, Marossy a calculat că devizul pe care primarul localităţii nu l-a reactualizat ar fi trebuit să crească valoarea proiectului cu 20-25 la sută.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!