Potrivit administratorului special al Colterm, Alexandru-Cristian Amza, Colterm a încheiat luna iulie cu un stoc de 19.000 de tone de cărbune. Urmează ca și în perioada următoare să continue aprovizionarea, în vederea asigurării totalului necesar a CET Sud, de 250.000 de tone, pentru sezonul rece următor.
„De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am înmagazinat, până în prezent, cantitatea de 10.958 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități).
Totodată, am demarat două proiecte deosebit de importante, am putea spune chiar strategice în contextul crizei energetice pe care o traversăm la nivel mondial și național. Este vorba despre un proiect, pe care l-am depus deja, pentru finanțare prin PNRR, care vizează înființarea unei centrale fotovoltaice cu puterea instalată de 10 MW, care ar urma să fie amplasată pe compartimentul nr. 1 al depozitului de zgură și cenușă. Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv înființarea unei fabrici de hidrogen-H la CET Sud, pe care intenționăm să-l depunem, tot pentru finanțare prin PNRR, până la mijlocul lunii august 2022”, a precizat Alexandru-Cristian Amza.
Administratorul special al Colterm a amintit și despre lucrările care se fac pentru retehnologizarea sistemului.
„Dorim să le reamintim abonaților noștri că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care ne cerem încă o dată scuze și le mulțumim pentru înțelegere și încredere”, a transmis Amza.
Potrivit acestuia, au fost executate o serie de reparații la morile de cărbune de la cazanele de abur de la CET Sud. Până în prezent s-au finalizat reparațiile la toate morile de la cazanul 3 și ventilatorul de gaze arse, precum și la instalațiile de termoficare din incinta CET Sud, precum și la alte 3 mori de la cazanul 1.
„Simultan, continuăm să executăm și lucrări pentru eliminarea neetanșeităților de pe rețelele secundare și primară, astfel încât să fie asigurate condiții optime de furnizare a energiei termice, în sezonul de încălzire 2022-2023”, spune Amza.
În ceea ce privește situația debranșărilor și a deconectărilor în 2022, până în prezent au optat pentru deconectare individuală și trecerea pe o altă sursă de încălzire 1.294 de proprietari de apartamente. De asemenea, 45 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 23 de asociații de proprietari (cu 205 apartamente, incluse în totalul de 1.294 deconectări) și 22 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate.
Trimite articolul
XIn 1 august: 7% stoc carbune, 27% stoc gaz. Noroc cu proiectul ala de panouri solare de 10 MW putere instalata, de ajuns dupa ce e gata pentru iluminatul locuintelor din Timisoara cand bate soarele tare 🤣 (noaptea, tot de la ceva cet, hidro, cernavoda) Sau ala o fi pentru incarcat trotinetele votantilor, mai stii?
#RevolutiaBuneiGuvernari
#idiocracy
Multumim guvernului pentru suma alocata.Macar acuma avem bani sa cumparam tot praful de carbune de la Arad.Asa ca Timisoreni avem destul praf sa va aruncam in ochii.Ca caldura la iarna si asa nu o sa aveti.Ca eu DONIMIC FRIG ma aliniezi la directiva UE pentru reducerea ( sau deloc ) a calduri si apei calde din locuinte,spitale,scolii si gradinite din cauza crizei mondiale de carburanti
Coltermul e terminat. O sa treaca toti pe centrala pe gaz si o sa ne miram ca e mai poluat orasul.
-
Crezi? ai idee cat de scump ar fi gazul fara compensare? Dar se termina si banii guvernului pentru “compensarea” care umfla imens profiturile unor corporatii. Daca nu se trece inapoi la piata reglementata… o sa stea lumea in frig de buna voie. Cam asta e cu liberalizarea visata de usere si penele in aplauzele celor ce viseaza sloganuri cu piata se regleaza singura, o vedem in practica, a dus fix cum spuneau ei la scaderea pretului, nu? Cum sa se “regleze” piata singura cand e vorba de lucruri de care depinde supravietuirea? Si ma refer la pretul crescut dinainte de sfarsitul lui februarie…
Ce va urma va fi trist rau, sa nu zic mai direct. -
Robu a reusit sa va convinga. CET arde carbune,centralele gaz. Care e mai poluant? Ai vazut pierderile anuntate de colterm? Cam ce pierderi le transport are un apartament? Traseele lungi, apa rece platitaa nivel de calda(deci incalzita si pierduta sunt tot mai putin poluante decat cele de apartament? Mai gandeste putin. Sa preiei o zicala de-a lui Robu e usor.
Daca a spus Amza ca e ok, stati fara nici o grija. De la anul incalzim toata Europa cu Cet sud :))
In alte tari se produce energie prin arderea gunoiului… noi nu avem gunoi??!!
-
Este îngropat proiectul prin tribunale de prin 2012/2013.
-
Noi avem doar “”GUNOAIE””
-
Avem si noi gunoi, dar nu putem arde orice ca sa producem energie. Are rost sa spun ca in Germania in zona unde stau sunt intampinat cu un detector de metale cand arunc deseuri organice la gunoi…?
La noi mai e cale lunga pana acolo…
-
avem, se numesc “politicieni”
-
Au fost votati.
#idiocracy
-
Wait what? Cine mai ramane bransat la colterm?! Probabil doar pensionarii care la pensiile lor mizere nu isi permit sa investeasca in incalzire proprie. In loc sa se toarne milioane de euro in acest sac fara fund numit colterm de ani si ani, mai bine ar da banii celor care sunt bransati la acest sistem complet neeficient din toate punctele de vedere, sa isi rezolve propria incalzire si alimentare cu apa calda… suntem in 2022 draga romanica care “vrem o tara ca afara”.
-
o sa-ti schimbi tu parerea daca se scoate compensarea, stai linistit, pana acum ai platit fie pret reglementat pana la liberalizare, fie compensat. Cand o sa platesti pretul pietei sa ne anunti cum vrei tu o tara ca afara, pana atunci lasa tu pensionarii in pace, ca ei au facut cam tot ce vezi infrastructura energetica si nu numai prin tara, si nu-i vina lor pentru ce s-a distrus de catre “lupii tineri” d’astia cu “wait what”. Pilonul tau 2 de pensie cum se simte, iti mai trag tzepe administratorii, tot sub inflatie randamentul?