Peste 200 de elevi de la 11 școli din județ, alături de voluntari ai Fundației de Abilitare Speranța, studenți, reprezentanți ai organizației ADDISS din Londra și grupul Zumba Suada au trezit astăzi centrul Timișoarei la viață. Îmbrăcați în tricouri galbene inscripționate cu mesaje de conștientizare a ADHD, aceștia au dansat pe ritmuri de zumba în cadrul flash-mob-ului ADHD există!
“A ieșit așa cum nici nu visam. A ieșit și soarele, și lumea să facă o faptă bună. S-au strâns școli, persoane de din afară, persoanele de la zumba, doritorii, toată lumea a venit, sperăm că ne-au recepționat mesajul: ADHD există. Vino și află să vezi cum se poate trata copilul tău. Este tratament chiar și pentru cei ajunși la o vârstă mai înaintată”, ne-a spus Suada Suceveanu, instructoarea de zumba care a realizat coregrafia pentru flash-mob.
Conform statisticilor realizate la nivel mondial, 5 % dintre copii au fost diagnosticațicu deficit de atenție și hiperactivitate. Un copil care are ADHD are dificultăți la școală, are probleme în a relaționa cu familia, colegii, iar dacă nu este tratat corespunzător, îi va fi afectată și viața de adult și activitatea la locul de muncă.
“Cert este că aproape în fiecare clasă de fapt există unul, cel puțin doi copii care prezintă problema asta, dar ei de obicei sunt văzuți ca niște copii neascultători, prost educați de familie, nu au cei 7 ani de acasă.
Suntem și noi pe un drum bun, avem deja tratament pentru acești copii, medicamentos acolo unde este nevoie și avem diagnosticare corectă deja. Cel mai prost stăm cu locații unde se poate trata, terapii psihilogice, specifice. În Timișoara ceva specific pentru ei este doar Fundația de Abilitare Speranța. Din păcate lucrăm 35-40 de copii pe an, mai mult nu putem, pentru că munca nu este numai cu copilul, munca este cu familia, cu școala, acolo unde sunt probleme, cu mediul de acasă”, ne-a explicat Letiția Baba, președintele Fundației de Abilitare Speranța.
Citiți principiile noastre de moderare aici!