Imediat după tragedia de pe Miorița 8, polițiștii timișeni au demarat o serie de controale la firmele de dezinsecție și deratizare. Au verificat, în total, singuri, dar și cu DSP și DSVSA, 56 dintre 57 de societăți comerciale care aveau acest domeniu de activitate în județul Timiș. Dintre acestea, spun cei de la IPJ Timiș, doar 43 își mai desfășoară activitatea la început de februarie 2020.
„Având în vedere tragicul eveniment produs la jumatatea lunii noiembrie în municipiul Timișoara, în care și-au pierdut viața 2 copii și mama unuia dintre ei, în cadrul acţiunii naţionale “TOXCONTROL”, au fost verificate în echipe mixte (D.S.V.S.A. Timiş şi D.S.P. Timiş) 56 dintre cele 57 de societăţi care erau înregistrate că desfăşoară operaţiuni de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie”, precizează reprezentanții IPJ Timiș în raportul de evaluare a activității pe 2019.
Polițiștii timișeni au efectuat controale la toate societățile comerciale din județ care folosesc sau comercializează substanțe toxice. Au confiscat de la ele 594 de kilograme de substanțe toxice expirate, considerate a fi deșeuri.
Oamenii legii au mai găsit o firmă care folosea Delicia GASTOXIN, în județul Timiș
Mai mult, polițiștii timișeni au confiscat și 1400 de tablete de Delicia GASTOXIN, substanța care a provocat tragedia de pe strada Miorița 8 din Timișoara.
480 dintre acestea au fost ridicate chiar de la patronul societății comerciale care s-a ocupat dezinsecție în blocul morții. Celelalte 920 au fost ridicate de la o societate comercială din Otelec, spre finalul lunii noiembrie 2019. Polițiștii au organizat atunci șapte percheziții, iar acum au în lucru un dosar penal deschis pentru infracțiunea de trafic de substanțe toxice.
Articole pe aceeași temă:
SURSE: Substanța care i-a ucis pe locatarii de pe Mioriței 8
Trimite articolul
XMare realizare a politiei TImis ( 1400 pastile inseamna aprox 4 bidoane ). Pt cine nu stie aceasta substanta se foloseste foarte mult mai ales in agricultura si in depozitatea cerealelor inca de pe vremea lui Ceausescu. Toate depozitele de cereale folosesc aceste pastile pentru a omori insectele ce apar in urma depozitarii. La o celula de siloz de 1000 to se folosesc aproximativ 4000 de pastile ( asta ca sa se inteleaga ce mare captura s-a realizat :)) ). Nu pastilele sunt problema ci dobitocii care le folosesc si care nu stiu cum actioneaza. NU se fac cursuri cu angajatii si sa nu mai vorbim cum se face protectia muncii.