Prin acest proiect se vor realiza 22 de stații de tratare a apei, 483 de kilometri de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 kilometri rețele de canalizare și o linie de valorificare energetică a nămolului.
Valoarea proiectului este de 180 milioane de euro. 20,7 milioane de euro vin din partea Guvernului României, 20,5 milioane de euro pune Aquatim, 3,2 milioane euro sunt de la bugetul local și restul fonduri europene – 135,6 milioane euro. Se va investi în 81 de localități din Timiș, iar lucrările se vor desfășura din 2019 până în 2023.
La Timișoara au semnat luni acest contract ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, și Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
„Se realizează accesul la apă potabilă pentru 380.000 de locuitori din Timiș și la canalizare pentru 53.000 de cetățeni din Timiș, 48 de comunități locale pentru care se vor face aceste investiții. Timiș, ca și județ, este unul dintre județele fruntașe la absorbția fondurilor europene. Timișul are 1.600 de contracte de finanțare pe fonduri europene, deci 1.600 de obiective de investiții, cu o valoare alocată de 4,4 miliarde de lei. Plățile făcute către beneficiar sunt în cuantum de aproape 2 miliarde de lei, investiții în infrastructură, în educație, sănătate”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la Timișoara.
Investițiile vor fi făcute în următoarele localități: Banloc, Belinț, Bucovăț, Buziaș, Cenad, Cenei, Checea, Ciacova, Deta, Făget, Fibiș, Gătaia, Găvojdia, Ghiroda, Giarmata, Giulvăz, Gottlob, Jebel, Jimbolia, Liebling, Livezile, Lovrin, Mașloc, Moșnița Nouă, Otelec, Recaș, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc, Șag, Saravale, Sânmihaiu Român, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Satchinez, Săcălaz, Secaș, Sînandrei, Știuca, Timișoara, Tomești, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Voiteg, VV Delamarina.
Vor fi realizate, printre altele, 21 de foraje noi, vor fi reabilitate 10 foraje existente, vor fi realizate 54 staţii pompare apă (52 noi și 2 reabilitate), 46 rezervoare înmagazinare noi, 24 stații de clorare (23 noi și 1 reabilitată), cinci staţii de epurare noi, 78 de staţii de pompare apă uzată noi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!