Let’s do it Romania a intrat într-o nouă etapă, cea de ecologizare a apelor, locul unde se adună multe mizerii, fie de la cei care fac grătare, fie de la trecători, cărora le mai ”scapă” câte cava din mână, ori chiar de la pescarii de ocazie, care nu sunt atât de educaţi în ale ecologiei ca ceilalţi pescari experimentaţi.
S-au strâns gunoaie pe Bega, de la Badea Cârţan până la Iosefin, către Utvin şi Sânmihaiu Român. La acțiune au participat 200 de voluntari, alături de cei de la Salvo, care au venit și cu două bărci, dar și aproximativ 80 de elevi din Utvin.
„Foarte multă mizerie, foarte multe PET-uri, în special aruncate de către cei care-şi spun pescari, eu aşa zic. Nu pescarii adevăraţi, pentru că aceştia îşi fac curat. Sunt cei care-şi spun pescari, care lasă în urmă pahare de cafea, cutii de momeală. La ieşire din Timişoara, după podul Modoş, înspre Utivn, unde-i loc de pescuit, lângă e mormanul de PET-uri şi de gunoaie”, spune Radu Rusu, preşedinte Ecostuff România, coordonatorul Let’s do it Romania pe județul Timiş.
Toată acţiunea aceasta de ecologizare a Begăi este doar încălzirea pentru ce va urma în primăvară. La începutul anului viitor se doreşte organizarea unei acţiuni de curăţenie generală.
„În primăvară facem o curăţenie generală şi trebuie să păstrăm curat. Să scoatem din casă populaţia judeţului, masa critică, cinci la sută dintre locuitori pentru această curăţenie din primăvară”, spune Radu Rusu.
Nu s-au centralizat încă rezultatele acestei curăţenii de toamnă, dar sunt sute de saci strânşi. Spre exemplu, doar în zona Iosefin, fostul port, s-au adunat 30 de saci de gunoaie de către opt oameni.
Articole pe aceeași temă:
Let’s Do It! se muta pe apa. Pune-ti manusile, umfla-ti barca si alatura-te campaniei
Citiți principiile noastre de moderare aici!