„În evidența Poliției Locale sunt 313 terenuri neîngrijite, situație care a fost transmisă către Primărie, aceasta aplicând somații proprietarilor pentru a le curăța de vegetație și ambrozie. Pentru neîngrijirea terenurilor au fost aplicate 76 de sancțiuni în valoare de 138.000 lei și 13 sancțiuni în valoare de 49000 lei la Legea 62/2018 în cazul terenurilor infestate cu ambrozie. Alte 250 de terenuri au fost cosite de proprietari. Verificările continuă”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara la solicitarea Tion.
Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, amenzile s-au dublat, atunci fiind aplicate 26 de amenzi pentru neîngrijirea terenurilor și 9 amenzi pentru ambrozie.
Vă reamintim, locuitorii din Moșnița au semnalat problema cu ambrozie de 2 m pe Drumul Boilor, șantier părăsit de pe vremea fostei administrații.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XUnele somații s-au dat total aiurea si fara rost.
Am un vecin mai in varsta dar gospodar care are in gradina morcovi, cartofi, rosii, ardei, etc…NICI MACAR UN FIR DE AMBROZIE.
A primit somație ca s-a gasit ambrozie la el in curte si amenintari cu amenzi, etc.
Omul m-a chemat pe mine sa-i explic cum arata ambrozia si ce sa faca cu sesizarea. I-am spus sa se duca la Primarie sa intrebe…
A fost la Primarie cu fotografii cu gradina in telefon si de acolo i s-a spus “sa stea linistit, ca aia e doar o informare”…
Ce sa mai intelegi din asta?
-
Digitalizarea PMT a inceput cu un soft care verifica cine are teren, ce suprafata, ce valoare are terenul, ce varsta are proprietarul, daca are impozitele platite, daca are familie, de ce boli sufera etc. Din corelarea acestor date, se deduce ca “are ambrozie”. Momentan e o gluma amara ce am scris, in curand gluma asta va fi pusa in practica. Cel mai mare business va fi cu date personale. Multe lucruri bune pot fi facute cu aceste date, dar si multe rele.
Sa mergeti sa vedeti si pe calea torontalului spre cocacola sa vedeti iar balari si ambrozie.
pana nu se vor imbolnavi toti romani nu se vor trezi, dar atunci va fi prea tarziu.
de ce nu trimit pe teren 50 de echipe de asistati sociali care sunt apti de munca, sau cei care trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii, sa curete terenurile neingrijite si apoi sa le bage in impozitul terenurilor pretul lucrarilor…daca si la anul fac la fel proprietarii, atunci pot recurge la trecerea terenului in patrimoniul UAT-ului, pentur ca fiecare proprietar are obligatia de a ingriji proprietatea pe care o detine, daca nu are posibilitatea sa o intretina atunci merita sa i-o ia statul
Dar sa trimiteti si somatii la Cralovat….primaria Topolovatul Mare e absenta total ..a fost incendiu de pasune cca. 30 de hectare,, au ars gradini ale unor proprietari care le lasa in paragina si puteau sa se aprinda casele celor din vecinatatea celor lasate in paragina de ani de zile , ambrozia si spinii pina la brau…ar fi necesar un control de la mediu .. de la intrare in sat cat vezi cu ochii este un izlaz cu ambrozia pana la gat…izlaz ge apartine primariei ..domeniu public o imagine dezolanta … numai cu amenzi se vor pune in miscare lucrurile altfel …nimic primaria nici macar becurile arse de la iluminatul public nu le schimba….