Casa de Cultură deschide târgul de Crăciun în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, în Piața Victoriei, Piața Libertății, pe străzile Mărășești și Victor Vlad Delamarina și în parcarea Modex. Comercianții pot trimite cererile de înscriere doar prin e-mail, în următoarele opt zile, până în 1 noiembrie: office@ccmt.ro.
Potrivit Casei de Cultură, timișorenii vor găsi la târg produse de tip fast-food, food-truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, băuturi calde – vin fiert, ciocolată caldă, cafea, ceai, produse realizate de meșteri populari, produse realizate de artiști plastici, produse handmade, produse naturiste de îngrijire personală și altele cu specific de Crăciun. Cei mici se vor bucura de un parc de distracții și de un patinoar.
Vor putea vinde vin fiert, cu prioritate, producătorii de vin, cei care dețin crame și atașează dosarului atestat de producător, certificate de calitate și conformitate, plus buletine de analiză pentru produsele pe care vor să le comercializeze.
Cei care vor să-și vândă marfa la Târgul de Crăciun trebuie să scoată bani frumoși din buzunar înainte de începerea acestuia. Va trebui plătită într-un anume timp, dar acest lucru va fi comunicat ulterior de Casa de Cultură. Taxa de participare diferă:
- produse de tip fast-food preparate în cadrul târgului (standuri) – 18.000 lei
- produse de tip fast-food preparate în cadrul târgului (food-truck-uri) – 12.000 lei
- produse alimentare dulci preparate în cadrul târgului (inclusiv kurtos) – 10.000 lei
- produse alimentare ambalate – 6.000 lei
- stand băuturi calde – 8.000 lei
- produse handmade – 3.000 lei
- produse naturiste de îngrijire personală – 5.000 lei
- produse cu specific de Crăciun, realizate de terți – 6.000 lei
- parc de distracții și patinoar – 50.000 lei
Meșterii populari și artiștii plastici nu trebuie să plătească taxa de participare. Atenție, însă! De anul acesta nu mai sunt permise farfurii, tacâmuri, pahare, căni sau paie din plastic, astfel că vor fi folosite doar materiale biodegradabile.
AICI găsiți regulamentul Târgului de Crăciun, dar și alte detalii.
Pentru Târgul de Crăciun și serbările Crăciunului, Casa de Cultură primește, din bugetul Timișoarei, suma de 200.000 de lei. Alți 200.000 de lei sunt pentru Revelionul 2022, pe Agenda Culturală a anului 2021.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XMi se pare utila ideea cu fara taxe pentru mesteri populari si artisti plastici. (Evident, ramane de vazut cum o sa fie aplicata – adica cine va fi considerat mester popular sau artist plastic.) Da’ in felul asta, poate macar in cativa ani se schimba profilul targului. A pornit OK, acum multi ani, da’ intre timp a devenit cam monoton – multe preparate din carne de porc, mult vin fiert, tuica si colaci secuiesti, ceva haine fara nici un specific Craciunului sau anului nou, si putine alte chestii. Ceea ce-i cam slabut fata de ce gasesti la targuri din orase mai rasarite. Poate cu lipsa aia de taxe pentru alte chestii se mai diversifica oferta.
Poate-ar fi utila si-o scutire de taxe si amenajare de ceva scena pentru grupuri corale – nu aia mare din fata Operei care bubuie de-ti sparge timpanele, ceva care sa aibe totusi legatura cu Craciunul, unde sa se poata manifesta cine are interesul. Sunt relativ convins ca de ex. liceul de muzica, facultatea de muzica, opera sau filarmonica ar folosi oportunitatea. Aia ar contribui la atragerea altui public decat ala care bantuie pe-acolo in mod uzual, si-ar stimula si alt tip de oferta. S-ar crea un cerc virtuos care sa imbunatateasca calitatea targului, in timp.
-
tu vrei scutire de taxe pentru ce? pentru niste coristi care sa-ti cante tie nonstop? wow. cum ai gandit-o pe asta? esti politician?
-
Sigur ca e. E de la USR nu se vede? Lauda pe limbricii astia care ne-au distrus orasul de un an si il vor distruge si mai mult.
-
Deja va arde de Craciun de acum? Ati incalzit la loc orasul, ati vindecat bolnavii, ati vaccinat toti conspirationistii, ati prins, arestat si bagat la balamuc toti tibi-i si acum nu mai aveti alta traba? E abia 1 noiembrie inca totusi, bai, iar probleme aveti cu carul.
-
Că bine le mai zici tu, Balubă! Le zici așa, nemțește, pas cu pas, un pas înainte și doi înapoi, mai cu șprițul, mai cu fritzul. Și unde mai pui că și tu ai sărit gardul și acum ești în libertate, iar băieții în halate albe de la Gătaia te caută disperați…
-
Esti un om trist si dezinformat…incearca sa-ti revii ne mai aruncand cu noroi in oameni ci acceptandu-i asa cum sunt
-
Targul produce bani. Poti spune ca se autofinanteaza. Credeti ca o sa avem caldura daca nu va exista targ? Hai sa murim toti inainte de vreme, sa stam vreo 20 ani inchisi in case. Cui ii e frica, sa stea in casa ca si pana acum. Si eu am stat, si ce sa vezi…cand am iesit, lumea era diferita de ce vezi la tv sau pe net, lumea traieste in continuare. Speriatii ca noi sunt morti de multa vreme.
-
Mai, manca’mi’ati, veti lua cu voi si’n morminte banii aia produsi de targ?
-
Baluba, unii din targuri traiesc. Hai sa ii terminam de tot daca se poate. Si nu, nu sunt comerciant, sunt doar un cetatean care nici nu merge la genul de evnimente, doar daca are drum pe acolo. Dar, daca nu merg eu, nu inseamna ca toti sunt ca mine.
-
-
In ce sens se autofinanteaza targul? Daca se autofinanteaza de ce mai e nevoie ca Primaria sa aloce 200.000 lei adica 40.000 euro?
-
Asta ar trebui sa ii intrebati pe cei de la primarie. Comerciantii isi platesc locul, casuta (inclusiv montajul si demontarea ei), curentul electric consumat si ce mai intra acolo. Cu mare parte din taxa se poate achita factura la electricitatea consumata de luminite. Tinand cont ca exista si sposori de fiecare data, ma intreb si eu, pentru ce da primaria bani?
-
-
Va fi targ si la Padurea Verde in Muzeul Satului?
Taxele alea mi se par exorbitante. Trist.
18,000 lei?
Nici vinzatorii de droguri nu pot sa plătească o asemenea chirie.
Nu o sa mai fie clienți ca înainte de pandemie.
Nu e nevoie de conditionarea certificatului de vaccinare pentru a nu închiria nicio căsuța.
-
Stai liniștit. Oricum sunt in câștig pt că o să mergi să-ți cumperi o pulpă la grătar cu 15 lei in condițiile in care ăla care ți-o vinde își cumpără caserola cu cel puțin 4 bucăți la 15 lei. Așa că hai sa nu-i plângem.
“Comercianții pot trimite cererile de înscriere doar prin e-mail, în următoarele opt zile, până în 1 noiembrie: office@ccmt.ro.” – articol postat in 1 noiembrie.
Cat vine in m^3 de gaz?
Esti prost de putii herr Fryz astea sunt taxe de Oktoberfest in Munchen …mostzi mathii de idiot …asa fortezi lumea sa plece in austria sau in gunoiul ala de Germanie
se inghesuie oamenii sa plateasca taxele alea, sunt convins. abia asteapta sa faca afaceri cu guvernanti care in orice moment pot sa inchida orice. statul merita doar puscarie, nu taxe.
de unde se poate suge o taxa merge deschis ,sunt curios cu scoala cum o sa fie ?
Cu preturile alea e clar ca nu va fi nici un targ de Craciun. Oricum USR nu vrea asa ceva fiindca ei sunt impotriva religiei crestine.
-
Nu-i mai plinge .Ai vazut ce preturi sint la tirgurile acestea?
Vazand taxele impuse, am inteles de ce s-au rarit casutele in cadrul targurilor. Ai 48 zile de targ, reale, vreo 14. Iau handmade de exemplu. Taxa 3000, mai pui vreo 4000 salariu pentru un om, ca pe tine deja te excluzi. Ai 7000, mai pui curentul, decorul, gunoiul, hai sa zic 1000. 8000/48=aprox 167 lei/zi. Trebuie sa produci in fiecare zi cel putin 167 lei profit ca sa nu iesi in pierdere. SI cum spuneam, pe cel care inchiriaza casuta, l-am trecut deja la voluntariat.
Mai bine stai acasa si vinzi online.
E tot ce ne lipsea.
Se respecta o igiena riguroasa acolo 🙂
Mai prăjim ceva,mai dam un pirt in spate la closet,etc
ce tare