„Târgul internaţional de toamnă” de la Jimbolia va fi organizat, în perioada 9-10 octombrie 2010, de către Asociaţia Agricultorilor şi Întreprinzătorilor Maghiari din Banat, în colaborare cu Primăria Jimbolia şi Asociaţia „Csekonics”. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de expoziţie din Jimbolia, situat la ieşirea din oraş către graniţă, a explicat preşedintele Asociaţiei Agricultorilor şi Întreprinzătorilor Maghiari din Banat, Csosz Ioan. Vizitatorii vor găsi la târg diferite produse agro-alimentare, legume, fructe şi flori, produse de patiserie şi viticole, precum şi alte produse tradiţionale. „Este un târg internaţional. Sunt invitaţi atât producători agricoli din România, din Timiş şi Arad, cât şi din Ungaria şi Serbia, mai ales din localităţile de graniţă. Până acum ştim că vor fi 45 de standuri, dar mai avem câtvea zile în care se mai pot înscrie participanţi”, a anunţat Csosz Ioan. Pe lângă faptul că vor avea ocazia să-şi umple cămările pentru la iarnă, vizitatorii „Târgului internaţional de toamnă” de la Jimbolia vor putea asista şi la un concurs de gătit, la care a fost invitat şi primarul oraşului, Kaba Gabor, care a câştigat premiul cel mare la Festivalul papricaşului şi al vinului desfăşurat la finele săptămânii trecute la Buziaş. De această dată, bucătarii îşi vor dovedi priceperea la un concurs de gătit bogracs, o mâncare tradiţională preparată la ceaun. Vor participa inclusiv echipe de peste hotare. Distracţia va fi în toi, mai ales că vor fi prezentate şi diferite dansuri populare, iar copiii vor putea admira ponei.
Organizatorii vor să lanseze în cadrul târgului mai multe produse tradiţionale care ar putea fi reunite sub acelaşi brand, ce s-ar putea numi „Banaticum”, a propus preşedintele Asociaţiei Agricultorilor şi Întreprinzătorilor Maghiari din Banat. De exemplu, cârnaţi şi alte preparate de la tăiatul porcului sau pâine de Pecica.
Târgul va fi deschis oficial sâmbătă la ora 10.00, iar duminică va putea fi vizitat cu începere de la ora 9.00, au anunţat organizatorii. Intrarea va fi gratuită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!