Peste 30.000 de accesări pe platformă și în jur de 7.500 de elevi și părinți ajutați, este rezultatul implementării platformei pentru târgul online al liceelor în Timiș. Elevii inițiatori au fost surprinși de numărul de utilizatori care au apelat la platforma creată la începutul lunii iunie.
Elevii care au contribuit la realizarea platformei online sunt Vlad Sarca (elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”), Benedict Tîrnovan (elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Henri Coandă), Laura Chirilă (Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, în clasa a XI-a) și Luca Cristea de la Liceul Tehnologic Jimbolia (clasa a XI-a). Ei au pus la punct, alături de Inspectoratul Școlar Timiș și de Centrul de Resurse și Asistență Educațională Timiș, o platformă online pentru viitorii liceeni.
Pe această platformă, elevii au avut filtre pentru specializările dorite și proximitatea acestora, au putut accesa date privind numărul de locuri disponibile la fiecare specializare sau informații despre profesori de la 49 de licee din Timiș. Tot aici se puteau calcula și șansele de admitere după un algoritm creat pentru platformă și au avut disponibile webinarii de ajutor la învățare.
Întâlnire online cu viitorii colegi
După repartizare, elevii au creat un server prin care să-i ajute pe noii elevi de liceu să ia legătura cu viitorii colegi, online.
„În prima săptămână am întâmpinat dificultăți pentru că numărul de utilizatori care au accesat platforma a fost cu mult peste cel estimat. (…) Platforma a prezentat funcționalități diverse, calcularea șansei de admitere în funcție de media introdusă, am avut peste 2.000 de conturi create. (…) La cerința elevilor avem un server, unde îi vom ajuta să-și găsească mai ușor colegii cu care au intrat la liceu și cu care vor fi în clasă. Elevii, după repartizare se vor întâlni pe canalul repsectiv să discute”, spune Laura Chirilă, elevă la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.
Șase licee, premiate pentru implicare
S-au acordat trei premii de popularitate și trei pentru secțiunea de excelență pe proiecte educaționale. Liceul Jean Louis Calderon, Liceul Braniște din Lugoj și Colegiul Economic „F.S.Nitti” au câștigat la secțiunea de proiecte implementate în școli, iar Liceul Auto Timișoara, Colegiul Național Bănățean și Liceul „Vlad Țepeș” au câștigat premii de popularitate, pentru promovarea în rândul elevilor.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XLiceu agricol unde dracu e???
La scoala in banci, fara masti si plexiglas.
Pentru mine partea trista e ca nu vad numele Liceului Grigore Moisil acolo, doar petnru simplul fapt ca este un liceu cu profil real de Matematica-Informatica.
Lipsa de implicare.