Prețuri
Prețurile la cele trei târguri de Crăciun sunt relativ similare. În plus, nu prea există diferențe față de anul trecut.
La Timișoara, un pahar de vin fiert mic este 10 lei, iar unul mare 15 lei. La Oradea, vinul fiert este 12 lei, iar la Arad prețurile pentru această băutură specifică sezonului rece încep de la 10 lei.
La Oradea și Timișoara cafelele sunt între 10 și 20 de lei, cu mențiunea că la Arad există și cafea de la aparat, cu numai 5 lei.
Un Kürtos Kalacs, unul dintre cele mai râvnite produse, este între 25 și 30 de lei peste tot. Plăcintele au și ele un preț asemănător, între 10 și 25 de lei, în funcție de târg și de umplutură. Sunt aceleași prețuri de anul trecut. La Timișoara, o porție de gogoșele este între 20 și 25 de lei, iar la Arad costă doar 20 de lei. La Timișoara, langoșii sunt între 10 și 20 de lei (în funcție de topping). La Oradea, un langoș simplu este 10 lei, iar cei umpluți 15 lei.
Micii sunt 7-8 lei bucata, indiferent de târg. La Oradea mai puteți găsi hamburgeri (35-38 de lei cei de pui, peste 40 de lei cei de vită), cartofi prăjiți cu 18 lei, iar cârnații costă 12 lei/100 de grame. La Arad, jumările sunt 15 lei/100 de grame. Și aici găsiți hamburgeri, între 28 și 38 de lei. La Timișoara, gama de mezeluri este variată, însă vizitatorii spun că prețurile sunt cam „piperate”. O caserolă de răcituri este 35 de lei, cârnații ungurești costă aprox. 80 de lei, un borcan gigantic de murături este 150 de lei, toba costă 45 lei/kg, șunca de casă aprox. 70 lei/kg iar un borcan de zacuscă este 30 de lei.
La Timișoara, o tură de 4 minute cu caruselul este 20 de lei. Accesul la patinoarul din Piața Libertății este 30 de lei (în preț find inclus echipamentul). O tură cu roata panoramică e 20 de lei pentru copii și 30 de lei pentru adulți. O tură cu trenulețul turistic este 15 lei pentru copiii sub 10 ani și 25 de lei pentru adulți.
La Oradea, accesul la patinoar este 50 de lei cu echipamentul închiriat cu tot, sau 40 de lei, cu patinele proprii – ceea ce înseamnă că nu s-a schimbat nimic față de anul trecut. Un bilet pentru roata panoramică e 30 de lei, iar o tură cu caruselul costă 15 lei. Caruselele din spatele teatrului sunt ceva mai scumpe, o tură fiind 20 de lei.
Timișoara
Anul acesta, Târgul de Crăciun din centrul Timișoarei este deschis până în 5 ianuarie 2025. Încă din prima zi în care a fost inaugurat, mii de oameni au participat la aprinderea luminițelor și la concertul susținut de Horia Brenciu & Orchestra.
Pe lângă Piața Victoriei, au fost împodobite atât Piața Libertății – unde se află patinoarul cât și Piața Sfântul Gheorghe. Un mini-târg este organizat și în zona Lipovei.
La târg sunt prezenți zeci de comercianți, cu diferite produse specifice de sezon, de la mâncare la obiecte vestimentare sau decorațiuni. Căsuțele cu mâncare gătită au fost amplasate în parcarea Modex.
Printre cele mai așteptate atracții ale acestui an se numără cea mai mare roată panoramică din România, o oportunitate perfectă pentru a vedea orașul îmbrăcat în mii de luminițe festive.
Atelierul lui Moș Crăciun promite zâmbete și surprize pentru cei mici, în timp ce trenulețul turistic din fața Catedralei își plimbă pasagerii prin piețele decorate cu grijă pentru a reda magia sărbătorilor.
Arad
Potrivit Aradon, Târgul de Crăciun organizat de municipalitate poate fi vizitat în Piața Catedralei și în Parcul Reconcilierii. Acesta va rămâne deschis până în 5 ianuarie, la fel ca cel din Timișoara.
Programul târgului este de la 12 la 22, zi de zi, iar în serile de sfârșit de săptămână, de la ora 18, în Piața Catedralei sunt programe artistice, cântece de iarnă și colinde.
La târgul de la Arad veți găsi photo cornere, mini-carusele, o mică roată panoramică și un patinoar artificial. Toate acestea, alături de căsuțele comercianților de mâncăruri, băuturi și produse specifice sezonului rece.
Oradea
La Oradea, Târgul de Crăciun – organizat în Piața Unirii și în Piața Ferdinand – se va închide cel mai devreme dintre toate trei, la fel ca anul trecut, imediat după Crăciun, pe 26 decembrie, conform Bihon.
În Piața Unirii tronează un brad uriaș, de 16 m, decorat cu mii de luminițe și sute de globuri în culori festive. În spatele bradului se află roata panoramică din care puteți avea o perspectivă feerică asupra întregului târg.
Zece dintre clădirile emblematice din centrul orașului au prins viață, fiind îmbrăcate în luminițe. Printre acestea se numără Primăria Oradea, Palatul Vulturul Negru și Palatul Episcopal Greco-Catolic, decorate cu motive de iarnă și elemente festive.
În Piața Ferdinand, în fața Teatrului de Stat, este un patinoar ecologic, care nu folosește nici apă, nici energie electrică. Căsuța lui Moș Crăciun poate fi vizitată în Piața Unirii. Zonele cu food-trucks și rulote ale producătorilor locali din Bihor completează experiența culinară, aducând delicii specifice sărbătorilor.
În spatele Teatrului sunt alte atracții, printre care și o mini roată-carusel. Cei mici vor avea parte de distracție și pe strada Vasile Alecsandri, unde îi așteaptă trenulețul lui Moș Crăciun și o caleașcă fermecată, pentru plimbări de poveste.
Trimite articolul
XAr iesi mai castigati daca ar pune taxa de intrare…
Ca la expozitiile in care nu se cumpara nimic…
-
Taxa de intrare ca sa ce? primesti ceva de banii aia? lumea nu cumpara din cauza preturilor. 25 de lei un langos, 25 de lei o clatita manjita cu ciocolata…a mai incercat un destept prin Buburesti sa puna taxa de intrare si a ramas cu targu’ gol si injuraturi de la oameni…care tara mai pune taxa de intrare la un targ public unde intrii sa cheltui daca vrei.
-
Ca la muzeu….
Nu cumperi nimic, doar te uiti…
-
Am fost duminică la târgul de Crăciun de la Oradea. După pozele de pe rețelele sociale …nota 9. În realitate, la firul ierbii…maxim nota 6. 🙁
stie cineva ceva preturi din Viena?😂🤣😂🤡
La Timisoara paharul de 330 ml de vin fiert am cumparat cu 12 lei.
dap, la asa targ nu ma mir ca isi fac polonezii reclama pe Tion
Nu stiu cum de nu se sesizeaza “organele” despre traficul de droguri din targ. Ca la ce preturi au produsele, doar droguri pot sa fie. 🤣🤣🤣 Eu nu voi calca pe acolo, dar cine doreste e liber sa o faca. Pe raspunderea, pardon, buzunarul sau. Ca vorba aia: nu e prost cine cere, ci ala care da.