Astfel, începând cu luna august se vor plăti 2,63 lei pe metrul cub la apa potabilă şi 2,29 lei pe metrul cub pentru canalizare (TVA inclus).
Societatea Aquatim a devenit operator regional la nivelul judeţului Timiş începând din 2010. Compania din Timişoara are în prezent sucursale în Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare.
Reprezentanţii Aquatim precizează că tarifele pentru aceste servicii sunt avizate de autoritatea naţională de reglementare din domeniu (A.N.R.S.C.) şi supuse aprobării administraţiei publice locale.
„Sistemul unic de tarifare a fost aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, în data de 26 iulie 2011. Ajustarea tarifelor este în conformitate cu strategia de tarifare din contractul de delegare a gestiunii încheiat între ADI şi Aquatim şi planul anual de evoluţie a tarifelor”, mai arată oficialii Aquatim.
Aceştia susţin că această creştere şi unificare a preţului la apă şi canalizare sunt condiţii necesare pentru derularea proiectului finanţat din Fondul de Coeziune al UE prin care judeţul Timiş va beneficia de investiţii de 119 milioane de euro pentru reţele de apă-canalizare şi staţii de tratare şi epurare.
Aquatim prestează servicii în localităţile: Banloc, Bethausen, Buziaş, Cenei, Ciacova, Checea, Curtea, Deta, Făget, Fibiş, Foeni, Gătaia, Ghilad, Ghiroda, Giulvăz, Gottlob, Jimbolia, Lovrin, Liebling, Moşniţa Nouă, Periam, Pişchia, Racoviţa, Recaş, Săcălaz, Sacoşu Turcesc, Şag, Sânmihaiu Român, Sânnicolau Mare, Stachinez, Timişoara, Traian Vuia, Uivar, Variaş, Victor Vlad Delamarina şi Voiteg. Reprezentanţii Primăriei Becicherecu Mic au anunţat rezilierea contractului de exploatare a reţelei de apă încheiat cu operatorul regional de apă şi canal Aquatim de la 1 iulie 2011.
Se scumpesc din nou apa si canalizarea
Citiți principiile noastre de moderare aici!