Taximetriștii au protestat față de piraterie, ținta directă a protestului fiind firma de car sharing Uber. Sute de mașini au plecat în coloană pe străzile orașului. Coloana de taximetre a staționat în fața Prefecturii și a Primăriei Timișoara, ajungând apoi până la Stadionul „Dan Păltinișanu”. Operatorii de taxi atenționează că aceasta a fost o primă acțiune de protest și ar urma și altele, dacă nu se vor lua măsuri. Șoferii sunt nemulțumiți de faptul că anumite firme precum Uber nu plătesc aceleași taxe și nu funcționează în același regim ca și firmele de taxi.
Taximetriștii din Timișoara trebuie să își reînnoiască la începutul anului viitor autorizațiile de transport în regim de taxi. Ei au fost informați să depună dosarele la primărie până în 31 ianuarie 2018, în caz contrar riscând să rămână fără autorizație. Autorizațiile trebuie vizate în 31 martie 2018, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.
În replică, reprezentanții Uber au ținut să facă publică poziția companiei față de protestele taximetriștilor.
„România este o țară importantă pentru noi – vrem să continuăm să ne dezvoltam serviciul aici în beneficiul celor peste 450.000 de oameni care deja îl folosesc la nivel național. În ultimul an, zeci de mii de utilizatori au folosit serviciul Uber și în Timișoara, 12% dintre aceștia fiind turiști din 59 de țări din întreaga lume. Suntem pro-reglementare și pro-dialog. Transportul urban se schimbă – credem că trebuie să avem o discuție despre viitorul orașelor, nu despre trecutul lor. Propunem autorităților din România și tuturor actorilor din industrie să discutăm despre soluții care au fost deja adoptate de alte state membre UE – soluții care încurajează noi alternative la mașinile personale și care aduc mai multă valoare pentru comunitățile locale”, au transmis oficialii Uber România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!