„Te răcorești și reîmpădurești!” este unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire inițiat de către un berar în țara noastră, o inițiativă care trezește pofta de a face bine. Primii 50.000 de brazi plantați în aprilie 2018 trec deja prin perioada de mentenanță a culturii forestiere. Coniferele reprezintă specii aparte, iar plantarea acestora presupune un efort deosebit, însă beneficiile pentru mediu sunt incontestabile. În acest scop și pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în primii trei ani de la plantare în toate etapele care au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite.
Zilele acestea, în cadrul unui eveniment susținut în Timișoara, berarii Bergenbier au evidențiat caracterul răcoritor al acestei beri, iar somelierul Ștefan Teriș a oferit o nouă perspectivă asupra asocierii berii cu specialități culinare. Gustul răcoritor al berii blonde Bergenbier, echilibrat, care te îmbie cu dulceața malțului la început și te cucerește cu o amăreală pronunțată de hamei la final, se asociază perfect cu preparate condimentate din pui sau pește, pregătite la foc mic sau pe grătar. Putem simți astfel mai bine răcorirea adevărată, din natură inspirată, datorită prospețimii și carbonatării naturale a berii.
Ediția a doua „Te răcorești și reîmpădurești!” deja intră în faza de pregătire a plantării celor 50.000 de brazi. La începutul lunii aprilie, Bergenbier va anunța zonele în care vor fi plantați brazii.
(186957)
Citiți principiile noastre de moderare aici!