În distribuție îi găsim pe Christine Cizmaș, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cari Tibor, Cristian Popescu, Andrei Racolța, Norbert Lovasz și Ovidiu Mihaiță care își cer scuze în fața porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum și în fața tuturor celorlalte viețuitoare și dobitoace, fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească.
„Vă rugăm să înțelegeți că unele dobitoace din regnul uman nu ar putea accepta o asemenea poveste și s-ar supăra, ne-ar bate, ne-ar amenda sau cine știe ce altă grozăvie ar mai face… așa că, vă rugăm să ne înțelegeți, nu e vorba de voi, e vorba de noi. Cu toate că am trecut din totalitarism în democrație prin sângele unei revoluții, încă mai suntem nevoiți să umblăm cu măști”, transmit cei de la teatrul Auăleu.
Când animalele de la fermă își alungă stăpânul bețiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare muncește peste program, productivitatea crește și, pentru moment, toate gurile sunt sătule. Regulile de aur ale colectivității vor fi înscrise cu litere uriașe pe un hambar: „Toate animalele sunt egale, niciun animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi în pat, nu-și va ucide semenii”. Dar nu va trece mult până când porcii vor prelua conducerea fermei și se vor bucura de toate privilegiile puterii.
Punctul culminant al distopiei „Ferma Animalelor” de George Orwell poate fi înțeles fie și numai din ultima regulă care mai rămâne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai că unele animale sunt mai egale decât altele”.
Piesa va avea loc la Scârț Loc Lejer în perioada 12-14 ianuarie de la 19.30.
Citiți principiile noastre de moderare aici!