În stagiunea 2013/2014, care a luat sfârșit la finalul lunii iunie, Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) a produs cinci noi montări: „Tineri fără Dumnezeu”, „Făptași”, „Fetița cu chibrituri”, „Cabaret” și „Forma lucrurilor”. Totodată, în decursul acestei stagiuni au fost reluate spectacole apreciate din stagiunile anterioare, dintre care amintim: „Nunta micilor burghezi”, „Pescărușul”, „derdiedans”, „Ținuturile joase”, „Fetița din bolul peștelui auriu” sau „Neînțelegerea“. Scena germană timișoreană a colaborat cu apreciați artiști din țară și străinătate, precum Clemens Bechtel, Szabó K. István, Răzvan Mazilu, Dragoș Buhagiar, Peter Oschanitzky, Cristi Juncu și alții, punctează echipa TGST.
Producții ale teatrului au fost prezentate și la Festivalul Internațional de Teatru de la Tbilisi (Georgia), la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni, la Badisches Staatstheater din orașul german Karlsruhe, la Festivalul Național de Teatru de la București, la Festivalul de Teatru de la Ploiești, la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad și în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru TESZT de la Timișoara.
„Cele 117 reprezentații au fost vizionate de 11.850 de spectatori pe parcursul stagiunii. Stagiunea recent încheiată a marcat și reluarea Festivalului European de Teatru <Eurothalia>, cea de-a treia ediție a acestuia oferind o selecție de spectacole din Olanda, Germania, Elveția, Polonia, Croația și România. Un proiect important l-a constituit și microstagiunea TGST la București în luna mai 2014, în cadrul căreia au fost prezentate, pe scena Teatrului Odeon, patru dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriu.
TGST a găzduit și în această stagiune Ziua lungă a Teatrului NiL și a organizat împreună cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană, la ediția din 2014 a acestui festival fiind prezentate spectacole din Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina și România”, se arată în bilanțul oficial al stagiunii, prezentat de directorul TGST, Lucian Vărșăndan.
foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!