Cinci premiere, cele mai bune spectacole şi programe reluate în repertoriu din stagiunile anterioare şi participări la multe festivaluri: acestea sunt reprerele anunțate de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pentru noua stagiune.
“Conform tradiției, Teatrul Maghiar din Timișoara a început stagiunea cu un workshop de mișcare, condus anul acesta de Döbrei Dénes și Varga Heni și finalizat cu o prezentare în fața publicului. Tot o tradiţie este şi prezenţa la festivalul „Plai” . Vă aşteptăm în 14 și 15 septembrie la Muzeul satului cu un atelier de pictat măşti şi cu o ediţie a programului Dincolo de scenă. Prima întâlnire din această stagiune va fi mijlocită de coregrafa Cári-Baczó Tünde.
Cea dintâi premieră a Teatrului este programată pentru data de 28 septembrie, Regina frumuseții din Leenane, în regia lui Upor László.
În cursul acestei luni, trupa Teatrului va fi prezentă la Oradea la Festivalul Fux cu spectacolul de păpuși Vagabondo, iar la Festivalul de Teatru Scurt cu Gardenia.
În 4 octombrie, vă invităm la o nouă premieră, spectacol bazat pe piesa Chelnerul mut de Harold Pinter, în montarealui Gyulay Eszter.
Octombrie prilejuieşte şi prezenţa la mai multe festivaluri naționale, Opera Țărănească la festivalul DraMA de la Odorheiu-Secuiesc, Vremuri de pace la Colocviul Teatrelor Minoritare din România, organizat la Gheorgheni, respective Gardenia, la Festivalul Naţional de Teatru de la București. Luna noiembrie aduce încă o participare la festival – Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat, Timişoara.
Alte trei premiere îşi aşteaptă spectatorii în stagiunea 2013/2014. Spectacolul 30, regizat de Cári-Baczó Tünde; Infernul lunii după Paradisul Pierdut al lui John Milton, regizat de Döbrei Dénes, și Incendii de Wajdi Mouawad, în regia lui Radu-Alexandru Nica.
Teatrul menține pe afiş şi câteva dintre spectacolele de succes ale stagiunile anterioare: Opera țărănească, Gardenia, Vremuri de pace, Prah, Mady-Baby, O, ce zile frumoase, Peer Gynt, Efecte secundare, Înainte de potop, Devianță, Poliția, Furnitur, Ai Lăv Iu”, precizează directorul Teatrului Maghiar, actorul Balazs Attila.
Preţurile biletelor rămân neschimbate: 16 lei si 8 lei (cu reducere, pentru studenți și pensionari) în cazul spectacolelor în Sala Mare, respectiv 10 lei şi 5 lei (cu reducere), în cazul spectacolelor în Studio.
Teatrul Maghiar “Csiky Gergely” susţine Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.
Citiți principiile noastre de moderare aici!