Acum trei zile, marți dimineață, echipele Primăriei Timișoara (PMT) au avut o intervenție în zona Blașcovci, pe strada Semicerc, cu scopul de a elibera un teren public de aproape 2.000 de mp, ocupat ilegal de membrii unei familii, majoritatea cu domiciliul în Belgia.
Aceștia au început ocuparea terenului încă de acum peste zece ani, într-un mod „discret”, cu câteva construcții improvizate. Câțiva ani mai târziu acestea s-au transformat într-o casă cu mai multe anexe, iar curtea a fost îngrădită cu o mare poartă de fier.
Până vineri, acțiunea de demolare, desfășurată cu ajutorul muncitorilor de la Colterm, a fost terminată, iar acum se lucrează la eliberarea terenului.
În total, aproximativ 30 de tone de deșeuri din demolare au fost deja transportate sau preluate spre neutralizare, însă la fața locului au mai rămas 500 de tone de deșeuri amestecate, care vor fi preluate de RETIM în zilele următoare.
„Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziție de demolare pentru a recupera terenul în data de 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.
Administrația locală are astăzi un angajament ferm de a recupera terenurile, clădirile și apartamentele publice, care au fost acaparate ilegal. În ultimele luni, mai multe proprietăți ale orașului au fost recuperate, de exemplu un hectar de teren pe malul Begăi, str. Cezar între Bulevardul Loga și Parcul Copiilor, un spațiu verde generos pe Calea Aradului sau un teren pentru parcare în Badea Cârțan”, menționează cei de la PMT.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAcei belgieni vor cauta acuma un alt loc unde vor proceda la fel. Am auzit ca pe terenul CFR-ului iti poti construi ce vrei si nu te deranjeaza nimeni.
-
Acolo sunt Albanezii cu fetele, doar zic!
-
,,Gresesti amarnic,, Se vor duce prin toata Europa si vor spune ca acasa sunt dicriminati!
Semicerc. Adica are una parte deschisa, prin care VINE metri cubi, de material pretios adus de “colorati, bronzati, si nebronzati”. BUUUGETUL timisorenilor, adica noi, suporta cheltuielile pentru detoxifierea orasului florilor.
Sa li se imputa costul preluării și neutralizarii deșeurilor.