Parcelele care vor fi atribuite tinerilor se vor da prin tragere la sorţi. Mai exact – locul în care se află parcela. Tinerii sub 35 de ani vin, şi depun dosarul, iar locul unde vor primi parcela e stabilit prin tragere la sorţi, pentru a nu exista discuțiii legate de atribuire și locație. Dacă doi tineri care au primit parcele pentru construcţia de locuinţă în Giarmata se înţeleg între ei şi vor să schimbe locurile, atunci pot face acest lucru, în termen de 60 de zile. Parcelele care se dau tinerilor au suprafeţe între 550 – 650 – 700 metri pătraţi.
„Având în vedere că e foarte greu să mulţumeşti pe toată lumea care, unde, în ce loc să fie, se trage la sorţi locul. Ca să se evite discuţiile. Am instituit un sistem în care am introdus într-o urnă toate cele 351 de parcele de teren cu CF-urile aferente, am pus lista celor validaţi, care îndeplinesc condiţiile Legii 15, s-a făcut un tabel la intrare, o hartă mare, şi fiecare pe rând, în funcţie de cererea depusă, vin şi-şi trag la sorţi terenul. Apoi se întocmeşte contractul de folosinţă la Legea 15, ca să evităm orice discuţie că am pus pe cineva acolo sau acolo”, spune primarul din Giarmata, Virgil Bunescu.
În cazul celor 351 de parcele primăria va realiza infrastrutura – drumuri şi utilităţi. Tinerii au termen de 3 ani să-şi edifice construcţia. Pe lângă cele 351 de parcele (în suprafaţă totală de 20 de hectare) care se dau în folosinţă gratuită, primăria mai scoate la licitaţie alte 100 de parcele.
„Ne-am hotărât să le scoatem la vânzare prin licitaţie şi cu banii respectivi să facem mai uşor infrastructura pentru cele 351 de parcele destinate tinerilor”, spune primarul. Licitaţia va porni, cel mai probabil, de la 11 – 14 euro pe metru pătrat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!