Municipalitatea vrea să ceară Guvernului României transmiterea în domeniul public al Timișoarei a peste 50 de hectare pe care în prezent funcționează CET Sud. Propunerea va fi votată astăzi, 10 ianuarie, de consilierii locali.
Terenurile se află momentan în proprietatea Statului Român, însă în administrarea societății de termoficare a Timișoarei.
„Cerem Guvernului României să transfere cele 53 de hectare de la CET Sud în proprietatea Timișoarei pentru a putea continua investițiile de modernizare și salvare a sistemului de termoficare centralizat. Este o acțiune absolut firească de a preveni orice tentație ca acest teren să ajungă prin mijloace dubioase la persoane care nu au nicio legătură cu interesul orașului. […] Sunt convins că Guvernul României va înțelege miza demersului nostru și va urgenta acest transfer de proprietate”, a spus primarul Dominic Fritz.
Pe terenurile respective se află instalații, utilaje, drumuri de exploatare, calea ferată pe care ajunge cărbunele, platforme de depozitare, conducte și alte construcții tehnice folosite de Colterm.
În proiectul de hotărâre se arată că este vorba despre terenurile „cu acces din str. Cotruș – Timișoara, înscrise în C.F. 400986 Giroc (C.F. vechi 20501 Giroc), cu nr. top. 400986 (nr. top. vechi 50551) și suprafața de 447398 mp, CF 403462 Giroc (CF vechi 7533 Chișoda) cu nr. cad. De657/1-drum de exploatare în suprafață de 4287 mp, CF 403507 Giroc cu nr. cad. Df 640/2/2-teren industrial cu căi ferate uzinale, tunel dezgheț, SRM gaz, estacadă cu conductă aeriană gaz, clădire antestație, platforme betonate, în suprafață de 68014 mp, CF 403457 Giroc (CF vechi 7534) cu nr. cad.De 660/8/20 drum de exploatare în suprafață de 3275 mp, CF 403459 Giroc cu nr. cad.660/8/21, teren în suprafață de 5983 mp aferent unei estacade”.
Aici, conform reprezentanților municipalității, ar urma să fie demarate proiecte de investiții în domeniul producerii energiei electrice și termice prin cogenerare de înaltă eficiență, cărora li se adaugă aportul unor surse regenerabile, precum pompe de căldură, centrale fotovoltaice, surse geotermale, biomasă și deșeuri rezultate din colectarea selectivă.
Trimite articolul
XO sa primeasca amenzi pe banda rulanta de la garda de mediu, e groapa de gunoi terenul. Garda de mediu nu place de primar. Garde de mediu + robu =love
“Insula” Belina: “a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman”
care e diferenta? cred ca diferenta e ca acum is “ai nostri”, care au numa’ intentii bune, pe cand la pesede is numa’ intentii rele. “Ai nostri” – detinatorii adevarului, dreptatii absolute si chiar ai tuturor virtutilor 🤣😂🤪
-
Pe insula Belina nu era nici o companie care apartine Consiliului Judetean. Colterm are datorii, si unii vor sa ii ia terenurile ca sa faca noi cartiere. Daca era Dragnea aici, deja erau private toate
-
“proprietatea statului” vs “administrare” are vreun inteles pentru tine? Nici oentru aia de la hoitnews de unde am luat citatul, desi pe aia pot sa-i banuiesc si de rea-vointa. Importanta e proprietatea de stat vs privata, ceea ce nu era cazul nici la Belina, nu e nici aici. Cum administreaza o structura sau alta a statului ceva, de la un teren la niste cladiri, la o masina sau laptop sau telefon de serviciu, e alta poveste. Scandalul a fost si procesul este(in apel, ca la fond a fost cu achitare) pentru trecerea de la stat la … stat, restul e vrajeala pentru naivi. Tu poti sa crezi in continuare orice “bla bla” ti se spune de catre “ai nostri”, oricare ar fi aia, chiar si ca “apar” niste documente pe un camp 😜.
Simpaticule 🤪
-
cum sa le ia daca sunt in proprietatea publica a statului ???
e inca un exercitiu de imagine !!!
-
Daca terenurile sunt ale Statului, cum sa le ia alții? Că nu sunt ale Colterm.
-
Pai terenurile chiar daca sint ale statului pot trece conform OUG 57/2019 la UAT, problema aici este ca terenurile sint in Giroc nu in Timisoara.
Adica CET-ul este pe teritoriul altei entitati.
-
-