Primăria Timișoara anunță că se stropește din nou împotriva țânțarilor. Muncitorii Coral Impex încep de luni, 16 septembrie, să execute servicii de deratizare, dezinsecție terestră și aeriană. Se vor folosi produse precum Deration Pellet cu substanță activă Bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor, Permex 22 e cu substanţa activă Permetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Detral Super cu substanţa activă Deltrametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Vectobag WG cu substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor și Cymima Plus cu substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi.
Tigrul platanului dispare prin octombrie
Intervenția de săptămâna viitoare va avea efecte mai ales la primăvară. Reprezentanții societății Coral Impex ne-au spus că nu se ia nicio măsură pentru combaterea tigrului platanului, iar substanțele folosite nu ar avea niciun efect asupra lor.
„Acum facem ultimul aviotratament cu tot cu dezinsecție terestră, au fost patru pe contract. Tigrul platanului pișcă destul de tare și deocamdată nu se știe dacă transmite sau nu boli. Noi facem și tratamente fitosanitare, însă nu au fost cuprinse în contract. Noi combatem țânțarii, pentru tigrul platanului trebuie alte tratamente, pe care noi le facem la Brașov, la Tulcea, la Oradea. Și pe comandă directă s-ar putea face”, a declarat, pentru tion.ro, Alexandru Badea, directorul firmei Coral Impex.
Badea spune că a văzut pentru prima dată tigrul platanului în urmă cu trei sau patru ani, în București, după ce a fost mușcat de o insectă agasantă.
„S-a răspândit cu rapiditate peste tot. Deocamdată, este insectă de disconfort, în sensul că pișcă destul de tare. Noi am discutat cu specialistul nostru și ne-a spus cu ce să-l combatem. Ar trebui combătut la nivel de municipiu, putem să venim cu mai multe aparate, practic am împuțina ouăle pentru anul viitor. El apare cam din primăvară până în toamnă, luna aceasta e posibil să scăpăm de ei, pentru că apar cam din mai și stau până prin octombrie, dacă temperatura le este prielnică”, ne-a mai explicat directorul Coral Impex.
Societatea DDD intervine pentru a șasea oară în Timișoara, în baza contractului încheiat cu primăria pe anul acesta. Operațiunea de săptămâna viitoare ar fi cea cu numărul șase de la sol și cu numărul patru din avion, ne-a declarat Alexandru Badea.
Timișorenii, obligați să facă și ei dezinsecție
Conform unei hotărâri de consiliu local, timișorenii sunt obligați să stropească și ei împotriva insectelor. Amenzile pentru cei ce nu respectă legislația sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice.
Și crescătorii de albine trebuie să ia măsuri. Ei sunt rugați de primărie să scoată stupii de albine din afara ariei de stropire. În caz contrar, PMT și Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.
Substanțele folosite de firma DDD sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn și Xi de toxicitate. Nu pun în pericol populația și animalele, mai transmit reprezentanții PMT.
În situația în care condițiile meteo se înrăutățesc și vor împiedica stropirile, perioada de efectuare a activității de dezinsecție și deratizare va fi prelungită.
Articole pe aceeași temă:
Lupta cu țânțarii se dă iar de la sol. Am ajuns la tratamentul nr. 8 în Timișoara
Trimite articolul
Xderaton respect
“pisca destul de tare”
Insecta e vegetariana, bea seva. Pisca daca esti din regnul vegetal, ceea ce e posibil sa fie adevarat in cazul domnului director de la Coral Impex.
Si ultima campanie a fost un fiasco, dar trebuie repede sifonati niste bani ca peste inca o luna dispar tantarii singuri din cauza frigului.Macar daca se programau din timp , vara.
Unde continua?Pe bune?
Deci ei, firma asta, stropesc impotriva tigrului la brasov si oradea. Probabil altii la cluj, iasi, bucuresti.
La noi ca intotdeauna nu se poate!
“Felicitari” inca o data robului si robilor acestuia! Si “felicitari” votantiilor lui robu. Tineti-o tot asa si la alegerile care vin!
Nu e atat de grav 🙂 Faci o plimbare pe centrul orasului si te alegi cu 20 de tigrii al platanului pe haine. Pe tramvai vezi cum se plimba pe spatele persoanei din fata ta.
De tantari se scapa tot cand incepe vremea sa se raceasca deci sa se pare ca se stropeste degeaba. Dar daca asa e in contract…
Normal ar fi sa se ocupe de tigrii platanului cine i-a adus, adica cei de la Iulius Mall acum doi ani. De atunci a fost impanzit orasul si acum e plin. O sa ajungem ca in Bucuresti…deschizi gura si inghiti cel putin trei.