Timfloralis 2020, exercițiu pentru TM2021, are loc în perioada 24-26 aprilie. Va fi un fel de pregătire pentru anul 2021, cea mai mare ediție de până acum, plină de surprize. Sau cel puțin așa își dorește Nicolae Robu, care nu e sigur însă că organizatorii de evenimente din primărie îi vor putea îndeplini dorința.
„Va fi ediția de cea mai mare anvergură de până acum. Dacă ne iese ce am plănuit, o să vedeți că vom adăuga lucruri deosebite la ceea ce am făcut în fiecare an chiar și în alte locații. Nu e momentul să vorbesc despre ce intenții avem, pentru că sunt incertitudini vizavi de posibilitatea de a le materializa. Vă vom informa de îndată ce vom avea convingerea că putem să și facem ca noutăți”, a anunțat, marți, edilul-șef.
Ar putea reveni pianul de la prima ediție
Primarul le-a cerut organizatorilor să refacă unele decorațiuni de succes folosite în anii trecuți. Un exemplu ar fi pianul de la prima ediție, din 2015, care a făcut furori și a fost amplasat după festival în Parcul Justiției. După care a fost vandalizat.
„Le-am cerut celor care se ocupă de festival ca, alături de noi creații cu care se vine în acea competiție pe care o organizăm în fiecare ediție, să încerce să facă prezente în zona festivalului câteva dintre lucrurile care s-au bucurat de cel mai mare succes la edițiile precedente începând cu prima. Sigur, floriștii vin mereu cu idei noi, spun că ce a fost a fost, dar oamenii mă întreabă de ce nu mai este cutare, de ce nu mai este cutare, că a fost excepțional. Loc avem destul și două trei lucruri dintre cele care au avut succes la edițiile precedente pot fi aduse în totalitate”, a explicat Robu.
Peste 250.000 de euro din bugetul local
Iar pentru ca dorința primarului să fie îndeplinită e nevoie și de mai mulți bani. Nu se știe încă care va fi bugetul festivalului, dar este clar că suma va fi mai mare decât cea de anul trecut.
„Va fi o sumă și mai mare ca anul trecut, din moment ce vrem să-i dăm anvergură mai mare. Ne pregătim pentru ediția 2021 și facem un exercițiu. Timfloralis va trebui să fie chiar de o anvergură corespunzătoare statutului de Capitală culturală europeană în care vor fi foarte foarte mulți turiști. Va trebui să fie la un nivel foarte ridicat”, a conchis Nicolae Robu.
Ediția de anul trecut „a înghițit” 1,15 milioane de lei, echivalentul a puțin peste 240.000 de euro. Acest lucru înseamnă că suma de anul acesta pentru „Timfloralis 2020, exercițiu pentru TM2021” va depăși 250.000 de euro. Investiția va apărea pe Agenda culturală a Casei de cultură, dar abia după adoptarea bugetului local.
Ediția a șasea a Timfloralis are loc în perioada 24-26 aprilie, în piețele Victoriei, Libertății, Unirii, dar și pe străzile pietonale din zonă.
Articole pe aceeași temă:
Fericire de 200.000 de euro la Timfloralis 2019. Sute de mii de flori împodobesc centrul Timișoarei
Trimite articolul
XChelului ii trebuie tichie de margaritar.
Nu vrei mai bine sa repari niste trotuare de banii aia si sa faci curat cum trebuie? Incompetentule si impostorule.
Oare cat din cei 250.000 de eur se recupereaza din banii cheltuiti de catre turisti? Probabil nici jumatate…
Mai bine alocau banii respectivi intr-un proiect care chiar aducea valoare.
Ar fi de bon ton ca Ambasada Olandei sa sponzorizeze pentru ca Olanda – The Neaderland – este cel mai mare exportator de flori in Romania.
Va fi un ‘Timfloraris’ în forță ? !!!
Sa se fure cat mai mult, cat se mai poate.
Era mult mai simplu si mai bine sa se ingrijeasca pomii si florile naturale care erau acolo tot timpul anului inaintea distugerii lor de catre Robu!
Acum, cu mare nesimtire, cheltuie sute de mii de euro anual pentru un “festival’ Timfloralis unde pune flori pentru 3 saptamani anual.
Robu a distrus vegetatia, toate florile si pomii din Piata Libertatii si a pus pavaj in toata piata pentru festivaluri kitch si patinuar artificial.
-
Corect, f bine punctat…individul a masacrat sute (mii?) de copaci si zeci de mii mp de verdeata…doar in Libertatii si Balcescu a pus vreo 50 de arbori la pamant, n dement
O poza pentru eternitate! Robu si Roaba !
in sfarsit un festival care va atrage si mai multi turisti!
Primăria trebuie sa facă publice contractele cu participanții la festival, din care să reiese suma totală care se cheltuie! Altfel, e clar ca se “sifoneaza” bani! Media trebuie sa fie informata pentru a face cunoscut cetățenilor sumele respective.