Astfel, în zilele 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie, în intervalele orare 8:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație Origine – Destinație conform cu Instrucțiunile tehnice privind organizarea și efectuarea anchetelor de circulație Origine – Destinație.
Acțiunea se desfășoară în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Sunt echipaje mixte CNAIR – Poliția Română, (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:
- originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);
- destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);
- scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);
- pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;
- pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
„Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare”, transmit reprezentanții DRDP Timișoara.
Pentru zona de vest, există posturi special amenajate pe DN 6 – Becicherecu Mic și DN 59 – Șag, iar pe autostrada A1la km 316+650 (Pianu, jud. Alba).
Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.
Conform DRDP Timișoara, nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.
Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.
Trimite articolul
XAsa…faceti cozi si mai mari
Iar minciuna?! Ca si “sigur si eficient” se urmaresc alte lucruri cu “anchetele” astea.
Legea este de partea mea. Nu este treaba voastra care este sursa si destinatia mea, Clar?
Intrebarile mele:
Am vreo obligatie legala sa va raspund?
Pot sa plec?
Iară au apărut conspirationistii care consideră că e un mare secret de unde vin și unde se duc. Cel mai amuzant e că majoritatea folosesc smartphone :))
-
Adica e adevarat ca esti ūrmarit daca ai smartphone? o fi adevarat si ca 5g da o locatie mūlt mai precisa? dar despre pegasūs ce ne poti spūne? Nū creed, eū am incredere in aūtoritati, plūs ca n-am nimic de ascūns. De legea aia cū plata rambūrs si datele cūmparatorūlūi comūnicate de cūrier lūnar “catre anaf”, ce ne poti spūne, parca a fost pūblicat in MO ordinūl, nū? Bine atūnci, nū exista nici macar o conspiratie adevarata, toate toate sūnt aberatii. Pana cand afli ca mūlte s-aū pūs in practica. 🤣🤪
Cat despre recensamantūl aūto, pūteaū cūmpara datele anonimizate de la waze, corelate poate cū cele de pe camerele instalate pt rovigneta de ex, si era mūūūlt mai ieftin decat sa creeze haosūl asta pe sosele circūlate intens
Mai bine sa ti faci griji o data in plūs aiūrea decat o data in minūs, ce zici?😜
#idiocracy
-
TOOOOATA lumea are DRPETURI!.. eu nu sunt obligat sa iti raspund!
DAR avem si OBLIGATII CIVICE..
in fine..
nu discut ca peste 100/500 de anii..vom fii robotizati..
odata ce tu acum..folosesti telefonul in 90 la suta din timpul tau..si uiti sa legi o discutie cu familia..-
Care e obligatia noastra civica atunci cand cei alesi fac legi, iau hotarari ce restrang/anuleaza drepturi si libertati, modifica in defavoarea cetateanului alte legi, dar n-au suflat o vorba despre astfel de intentii cand au cerut votul? Dar cand nu isi indeplinesc promisiunile pentru care au fost alesi, cu consecinte serioase asupra cetateanului? Dar cand fac ce au promis si se dovedeste ca consecintele indeplinirii promisiunilor sunt contrare celor anticipate(de ex facem x asa ca sa scada y si vedem apoi ca y creste)? Dar cand modificarile legislative se fac in draci prin oug si nu pe calea normala in parlament? Dar cand nu se respecta constitutia?
Cam aceleasi intrebari pot fi puse si la nivel local, putin adaptate.
Astept raspuns. Multumesc.
Cat despre robotizare, ce ma intereseaza e doar riscul ca robotul sa fie controlat si mai usor de niste unii de se cred stapanii alorlalti, in rest, fiecare sa se robotizeze sau nu, treaba lui. Singura problema e ca daca o majoritate ia o decizie gresita, sa nu-i traga si pe ailalti dupa ei.
“O singura datorie are omul, sa nu fie prost” – Slavici
#idiocracy
-
-
-
gabi, tu ar trebui sa iei niste pumni in bot pana nu iti mai vine cheful sa scrii din astea. raspunde sa vedem ca ai inteles.