Nu mai sunt școli în sistem online în Timișoara din cauza frigului din sălile de clasă, iar în județ, momentan, nu sunt unități de învățământ complet în format online din cauza infectărilor cu Covid-19.
Excepție fac școlile din Timișoara închise pentru că există probleme de infrastructură. O situație deosebită se regăsește la școala gimnazială și grădinița cu program săptămânal „Rudolf Walther” din Timișoara, care au probleme cu plata facturii la căldură. La Colegiul „Emanoil Ungureanu”, 50% din clase sunt în online pentru că școala este în șantier. La fel și la Liceul „I.C.Brătianu”, unde doar clasele XI ȘI XII fac ore față în față.
Vă reamintim, peste 20 de școli din Timișoara, conectate la rețeaua de termoficare a orașului, au fost închise deoarece în clase era prea frig. Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a făcut o solicitare către Colterm, cerându-i să prezinte în scris motivele pentru care mii de elevi din Timișoara nu pot merge la școală. Colterm a explicat atunci că a a dat căldura mai încet pentru a putea funcționa în continuare. Între timp, numărul școlilor afectate de criza Colterm s-a împuținat, iar problemele au fost rezolvate… prin îmbunătățirea vremii.
„Ca răspuns al Coltermului ei recunosc faptul că pentru asigurarea serviciului de alimentare cu energie termică au fost nevoiți să funcționeze la parametrii reduși de temperatură, ceea ce a condus la scăderea confortului termic. Adică faptul că au dat mai puțină încălzire pentru că nu au avut bani. Au mai comunicat că față de săptămâna trecută au mai crescut cu două grade temperatura. Ne-au prezentat situația pe fiecare dintre unitățile de învățământ la care noi am solicitat: temperatură scăzută parțial, lipsă de izolare, probleme de termoficare. Eu mă bucur că au rămas opt școli (n.r.- număr de școli afectate în urmă cu o săptămână; la complexul Walther este o situație mai specială pentru că ei acolo sunt practic ca un sat, sunt mai multe clădiri în aer liber fiecare. Eu consider că este totuși un progres, (…) acum dacă vine căldura probabil problema nu va persista”, a declarat pentru Tion Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, la acel moment.
Elevii din Timiș fac ore față în față în această săptămână de școală, conform criteriului privind rata de ocupare a paturilor Covid. În Timiș acesta este de 39,55%, deci mult sub pragul de 75%. În România nu există în momentul de față niciun județ care să aibă o rată peste 75%. Nu a fost cazul unei astfel de situații în valul V al pandemiei și probabil nici nu va mai fi, având în vedere că infectările sunt deja în scădere. Direcțiile de Sănătate Publică din țară postează în fiecare joi situația procentuală pe site-urile oficiale, iar în funcție de situația raportată se decide scenariul de funcționare a școlilor pentru următoarea săptămână.
Situația epidemiologică în rândul elevilor și profesorilor
În perioada 11-16 februarie, 255 de elevi din județ și 80 de angajați din învățământ (cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic) aveau Covid-19. Alți 657 de elevi și 80 de profesori erau în izolare. Un elev era spitalizat.
În Timiș, 8.469 de elevi sunt vaccinați, iar procentul de vaccinare al personalului în unitățile de învățământ este de 72,86%.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XHai cu primavara pana-i inca fostul somer pe tron la Primarie! Oare ma-sa-i mandra de el… daca are mama?
Numa’ bine, acum nu mai avem nevoie de Colterm, ca a venit primavara. Se poate inchide lejer, ca se preconizeaza ieftinirea gazului de la tovarasul Putin, si deci e muuuuuult mai simplu & rentabil sa ne punem TOTI centrale pe gaz (spre deosebire de Colterm care mai arde si carbune). URAAAAA !!!!