Astfel, inspectorii au efectuat controale la zece staţii de tratare a apei potabile din Timişoara, Deta, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Buziaş şi Lugoj. Inspecţia a constat în evaluarea condiţiilor de protecţie sanitară a surselor de apă, evaluarea condiţiilor de igienă existente în staţiile de tratare, verificarea respectării proceselor de tratare în concordanţă cu prevederile stipulate în autorizaţiile sanitare de funcţionare şi verificarea monitorizării de control a apei potabile produse şi furnizate către consumatori.
„Am constatat o serie de aspecte pozitive, cu privire la respectarea fluxului tehnologic în tratarea apei, a graficelor de curăţare şi întreţinere a instalaţiilor de la nivelul uzinelor, la existenţa stocurilor suficiente de reactivi de potabilizare şi dezinfectanţi, precum şi la efectuarea controalelor medicale periodice la personal”, spune Monica Licker, director coordonator adjunct în cadrul DSP Timiş. Un alt fapt pozitiv, conform inspectorilor de specialitate, a fost preluarea de către societatea Aquatim din Timisoara a unui număr seminificativ de sisteme publice de aprovizionare cu apă din judeţ.
Acţiunile de verificare vor continua şi în perioada următoare, iar inspectorii vor insista asupra verificării primăriilor din comunele judeţene, care trebuie să analizeze periodic calitatea apei potabile furnizate, pentru a evita îmbolnăvirea consumatorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!