Noul contract de furnizare a energiei electrice la consumatorii eligibili a fost semnat de PMT și firma ENEX SRL din Cluj-Napoca în 13 decembrie și are ca obiect „furnizarea energiei electrice de joasă tensiune, cât și reglementarea raporturilor dintre furnizor și consumator privind furnizarea, facturarea, plata și alte servicii, precum și condițiile de consum a energiei electrice”. Este valabil doar în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2020. Societatea Enex a fost înființată în anul 2005, iar anul trecut a avut 18 angajați și o cifră de afaceri de 43,8 milioane de lei.
În anul 2020 municipalitatea plătește ceva mai mult pentru energia electrică. Valoarea contractului iscălit recent este de 13,79 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 2,88 milioane de euro. Anul trecut s-au plătit 11,3 milioane de lei, adică nici măcar 2,5 milioane euro.
„Consumatorul va plăti pentru energia electrică consumată efectiv. Consumatorul, în baza prezentului contract în perioada de derulare a acestuia, poate achiziționa suplimentar sau diminua cantitatea de energie cu 3.000 MWh cu caracteristici tehnice cu cele ofertate, la același preț unitar cu cele ofertate. (…) Prețul unitar al energiei este de 276,40 lei/MWh (mai scumpă decât anul trecut, când era 259,52 – n.r.)”, se arată în contract.
Valoarea de contract include prețul energiei și tarifele reglementate, adică pe cel de distribuție, pe cel de introducere sau extragere în ori din rețea, pe cel de servicii sistem, contribuția pentru cogenerare, certificate verzi și acciză. Prețul nu se va modifica pe durata contractului.
Potrivit reprezentanților primăriei, contractul a fost încheiat atât pentru iluminatul public, cât și pentru alimentarea cu energie electrică a clădirilor care țin de municipalitate. Distribuția energiei electrice o face tot Enel.
PMT semnează la fiecare sfârșit de an un contract asemănător, după ce merge pe Bursa Română de Mărfuri.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCe ironie amara !.Timisoara,primul oras cu iluminat electric stradal,importa servicii si energie in cadrul “patruhateralei” tocmai de la lampasul lui piticot Boc,din Alba ca Zapada!
Nu a scapat de nimic. Nu Enel furnizare e problema la Timisoara, ci E-Distributie (companie a Enel). Chiar daca schimbi furnizorul, energia e adusa la locul de consum de distribuitor care e acelasi. Singurul castig este, probabil, un pret mai mic. In rest, vor fi aceleasi probleme, infrastructura varza.
Alianța Vestului!?!?
Daca tot se schimba furnizorii de utilitati cu cei din … Cluj, poate schimbam si primarul cu cel din … Cluj. Desi nu cred ca ne-ar fi rau nici cu cel din Oradea.
Sau o fi vorba de datoriile care trebuie achitate de PNL pentru trecerea motiunii?
Deci oricum, de partea de distributie (si reparare a avariilor) se ocupa tot ENEL-ul, dar PMT-ul CUMPARA energie mai scumpa, ca doar are bani…
Intreb si eu: o sa fie ca si cu curatenia stradala?
Degeaba, problema e distributia
Botescule,esti prost cu spume,tata !!ai mai cazut de prost cu toagla !? :)))
Nu se putea cu ELBA – traditie, profesionalism, standarde, ei erau cei mai in masura sa gestioneze electricitatea in Timisoara. Robu mai mult rau decat bine face cu deciziile astea luate fara cap.
Situație incredibila la racordare la curent un abuz al enel primărie și stat Dacă ai peste 100 de metri distanță de la ultimul StilP trebuie sa faci extindere de rețea pe bani tai La mine pe suta de metri sunt racordate 10 casa care fiecare a plătit un branșament de 4500 lei deci înmulțit cu zece 45000lei și eu trebuie sa achit o suma de 30000 extindere de rețea pe suta de metri in care casele au plătit deja plus 30 m peste suta pana la mine Enelul a găsit un mod elegant pentru ei de a nu face nuci o investiție și de a deveni apoi proprietar pe rețeaua plătită de doua ori de cetățeni INCREDIBIL cum sa ajuns sa se facă asta un drept pe care îl ai ca locuitor intr un oraș
Nu ar fi bine o naționalizare a companiilor de distribuție? Le-au vândut pe nimic, ei fac profit uriaș pe care-l exportă, investiții “0”. Sa te branșezi te costa o carca de bani și aștepți o grămadă de timp. Eu in locul statului as înființa companii de stat pentru a face concurență enelului, eonului,etc. Sub dezinformarea că sunt companii neprofitabile și a bazinului legilor UE sau privatizat companiile astea. Ce ar fi însemnat profiturile lor să rămână în țară!?