Dezvoltarea industriei serviciilor la Timişoara a dus la ocuparea aproape în totalitate a spaţiilor de birouri de înaltă calitate. Conform unui studiu realizat de o importantă companie de consultanţă imobiliară, cererea pentru spaţii de birouri din afara Bucureştiului a fost generată, în special, de companii din sectorul tehnologiei şi telecomunicaţiilor – 70% din totalul tranzacţionat.
Interesant este că Timişoara deţine cea mai scăzută rată de neocupare a spaţiilor de birouri de clasa A dintre toate oraşele importante din România. La sfârşitul lui 2014, rata de neocupare pentru spaţiile de birouri moderne a fost de 5% în Timişoara, 7% în Cluj Napoca şi Iaşi, dar uşor mai ridicată în Braşov – 10%.
Nivelul preţurilor de închiriere pentru spaţiile de clasa A se încadrează între 13 – 15 euro/mp/lună în Cluj Napoca şi Iaşi, între 12 – 14 euro/mp/lună în Timişoara, iar în Braşov între 11 – 12 euro/mp/lună.
În Timişoara, stocul modern de spaţii de birouri este de 102.500 mp, oraşul fiind a treia cea mai dezvoltată piaţă de birouri din afara Capitalei. Pentru 2015, volumul de spaţii noi va fi de şase ori mai ridicat şi va însuma 17.000 mp. În general, suprafaţa medie tranzacţionată a fost de 2.000 mp.
Citiți principiile noastre de moderare aici!