Consiliul Consultativ în domeniul Turismului, din care fac parte operatori de turism sau alte persoane interesate, a fost constituit recent la sediul Primăriei Timișoara. Practic, acest consiliu se axează pe dialog.
Cele mai vechi probleme se refereau la locurile de staționare pentru autocarele de turiști. Șoferii nu aveau la dispoziție parcări în centrul Timișoarei, în afară de cele private. Reprezentanții municipalității au reușit să amenajeze câteva locuri de staționare pentru autocare în trei zone: lângă Parcul Central, pe Bd. I.C. Brătianu și la Punctele Cardinale. Șoferii pot să staționeze acolo, însă doar pentru 15 minute.
„Unele probleme care s-au putut rezolva mai ușor s-au rezolvat, cum ar fi locurile de staționare – îmbarcare și debarcare – pentru autobuze, care au fost deja create și marcate, cum ar fi partea de parcare a autobuzelor, am definit câteva zone în care pot fi parcate autocarele cu turiști. Alte probleme, care țin de decizii importante cu privire la trafic sau la parcare își au drumul lor, suntem conștienți de importanța acestora. Se poate staționa 15 minute pentru îmbarcare și debarcare lângă Parcul Central, pe Bd. 16 Decembrie 1989, lângă Catedrală, unde au fost rezervate primele patru locuri, dar și pe Bd. Brătianu și la Punctele Cardinale, la intrarea în refugiul pentru RATT”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.
Cât despre parcare, reprezentanții primăriei au identificat un loc potrivit: în parcarea din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”.
„Urmează să identificăm și alte locuri. Aici vorbim doar de perioada în care turiștii vin spre zona centrală. Sigur, mai sunt și parcări private unde pot parca șoferii. O să încercăm să identificăm și alte spații. Prioritar este să aflăm despre problemele din domeniu, pe care nu le putem afla din altă parte. Al doilea pas ține de dezvoltarea strategică a orașului, care ține de brandul orașului și de tipul de activități pe care le putem face pentru a dezvolta Timișoara pe această parte”, ne-a mai spus Diaconu.
Din Consiliul Consultativ în domeniul Turismului, un grup informal recunoscut de primărie, pot face parte președinți sau reprezentanți ai organizațiilor cu activitate în domeniul turismului, președinți sau reprezentanți ai structurilor sindicale cu activitate în domeniul turismului, președinți sau reprezentanți ai structurilor patronale cu activitate în domeniul turismului, operatorii economici de tip SA, SRL, PFA, II etc., care activează în domeniul turismului, unități de învățământ în domeniul turismului sau instituții cu activitate în domeniul turismului. Din cadrul CCT mai pot face parte și reprezentanți ai grupurilor informale din domeniul turismului, fără personalitate juridică, recunoscute de municipalitate. Înscrierea se face prin adeziune scrisă, semnată și ștampilată, depusă în document original la Registratura Primăriei Timișoara, în atenția Secretariatului CCT.
Cu ce se vor ocupa până la urmă cei înscriși în Consiliul Consultativ în domeniul Turismului? Principalele domenii de lucru abordate de CCT sunt următoarele: brandul orașului, strategia turistică, marketingul turistic, promovare și informare turistică, patrimoniu turistic și cultural, servicii turistice, dezvoltarea infrastructurii turistice, parteneriate și voluntariat, perfecționare profesională, categorii de turism – cultural, de afaceri, de recreere, sportiv, enologic etc., turism și inovare/noi tehnologii.
Articole pe aceeași temă:
Timisoara are Consiliu Consultativ in domeniul Turismului
Citiți principiile noastre de moderare aici!