Municipalitatea a semnat, în sfârșit, acordul-cadru cu societatea Transclean din Timișoara, pentru servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public”. A reușit să găsească o firmă interesată abia din a doua licitație, prima fără oferte și a doua cu peripeții.
Contractul era estimat la peste 35 de milioane de lei cu TVA, dar oferta societății câștigătoare a fost cu peste 20% mai mică, astfel că acordul-cadru a fost semnat la valoarea de 27,6 milioane de lei cu TVA, adică aproape 5,8 milioane de euro. Zilele acestea a fost semnat și primul contract subsecvent din cele patru care se vor întinde pe patru ani.
Timișorenii vor primi, contra-cost, saci maro pentru deșeurile vegetale. De asemenea, vor putea închiria și containere, se arată în caietul de sarcini. Reprezentanții primăriei urmează să anunțe modul în care se va lucra.
14 muncitori pentru toată Timișoara
Societatea despre care vorbim este din Timișoara, a fost înființată în anul 2017 și are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri.
Potrivit reprezentanților PMT, Transclean are 14 muncitori, 17 șoferi, un dispecer și un coordonator auto. Are în dotare zece autocompactoare cu o capacitate mai mare de 15 mc, două autocompactoare cu o capacitate de cel puțin 5 mc, două autoutilitare cu masa de 3,5 tone, un încărcător cu cupă frontală multifuncțională, un utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 10 mc, un utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 20 mc și șapte containere de diferite capacități.
Contractul semnat între cele două părți spune că Transclean trebuie să colecteze, să transporte și să depoziteze, în patru ani, maximum 40.560 de tone de deșeuri vegetale și cel mult 36.000 de tone de deșeuri provenite din construcții.
Potrivit celor din primărie, Timișoara a devenit primul oraș din țară cu trei operatori de salubritate, aceasta din urmă alăturându-se Retim (care se ocupă de ridicarea gunoiului menajer) și Brantner (care se ocupă de salubrizarea stradală). Timișorenii pot scăpa de deșeurile voluminoase și la cele patru puncte de colectare ale Retim, care funcționează pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea de sub Podul Calea Șagului.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xam crezut ca primim saci maro ca sa ne ca
Sa strângă și virusul de pe străzi cu ocazia asta.
Nu contează culoarea sacilor ci curățenia care lasă de dorit. Vai de noi cu tine Robule!
Sa vedeti acuma ce contracte fantoma urmeaza la primaria timisoara pe starea de urgenta cand nu mai trebuie licitatie!
Regim își făcea treaba foarte bine. De ce trebuiau încă 2 firme, care sa nu-și faca treabă? Pe strada unde locuiesc s-a făcut o singura dată curățenie stradală anul trecut.
-
Intrebati la noua agentie incurca-lume, ADID.
Retim își făcea treaba foarte bine. De ce trebuiau încă 2 firme, care sa nu-și faca treabă? Pe strada unde locuiesc s-a făcut o singura dată curățenie stradală anul trecut.