În timp ce le tot promite parcuri timișorenilor din Lipovei și din Dâmbovița, fără vreo lucrare mare de infrastructură începută pe bani europeni, primarul Timișoarei anunță planurile pentru viitorul exercițiu financiar, proiecte pentru care municipalitatea se pregătește să depună cereri de finanțare.
„Să vă țineți foarte tare, n-am vorbit despre asta până acum, ideea este veche, dar am ținut-o până acum într-un cerc foarte restrâns. Amenajare zonă de agrement cu lac și coline! Da, ați auzit bine! Puteți spune că e o nouă idee fantasmagorică. Da, vom face o zonă de agrement, care va cuprinde un lac, niște coline. Pentru că vrem să valorificăm la maximum ce se întâmplă în orașul nostru”, a anunțat, marți, primarul Timișoarei.
Va fi nevoie de un proiect pentru o astfel de investiție, dar edilul-șef are și soluția, deși își dorește un concurs de soluții. Nu o face publică, dar anunță direcțiile care ar trebui urmate de proiectanți.
„Când se face lacul, se scoate pământ, care poate fi folosit. De la multele lucrări care se întâmplă în oraș vom folosi tot ce rezultă din aceste lucrări la amenajarea acestei zone de agrement. Specialiștii vor trebui să-și pună imaginația în mișcare și să genereze ei ideile. Eu doar direcțiile aș dori să le fac cunoscute și, la momentul potrivit, veți afla care sunt. De fapt, eu doresc să facem concurs de soluții pentru aceste proiect de regenerare urbană, lac și coline… Se pretează foarte bine astfel de proiecte, se pretează de minune la concurs de soluții”, explică primarul.
Anunțul edilului-șef vine la aproape un an de când… a mai făcut un astfel de anunț în spațiul public. În august 2019, el scria pe Facebook despre o nouă campanie: „Timișoara Verde”, prin care promitea parcuri și fel de fel de amenajări. Ideea amenajării unui lac în Timișoara a fost lansată încă din 2015, dar în vara lui 2019 primarul vorbea despre „un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină (…), deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat/ realizată începând din 2020”.
„Noul mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină” sunt departe de a fi realizate în 2020 așa cum anunța acesta în urmă cu un an. Nu există nici măcar un teren identificat pentru o astfel de investiție, iar orizontul de timp este… îndepărtat. Mai nou, edilul vorbește despre finanțare europeană, noul exercițiu financiar fiind anunțat pentru perioada 2021-2027. Cereri de finanțare s-ar putea depune probabil după 2021, poate chiar 2023.
Revenind la parcurile promise deja de ani buni în două din cartiere din Timișoara, Lipovei și Dâmbovița, primăria este deja la a doua licitație pentru amenajarea din Dâmbovița, un parc simplu de patru hectare. S-a greșit documentația la prima procedură. Despre parcul din Lipovei nimic nou, e tot la stadiul de promisiune.
Articole pe aceeași temă:
Lista lui Robu de Z-E-C-E! Timișoara Verde, o nouă mândrie de Facebook. În realitate, stagnare
Parcul nou din Lipovei costă 2,7 milioane de euro. Primăria dă 2 mil. doar pentru teren
Trimite articolul
XProst rău trebuie să fie cine mai ascultă tîmpeniile debitate de trubadurul ratat și vopsit, Pinochio de la Bocsig ! Acum, că intră în campanie electorală, pregătiți-vă să auziți și alte minuni, iar ne va umple orașul de parcări supraetajate, pe care PSD-ul nu l-a lăsat să le facă pînă acum că el a vrut săracul, metrou și vreo două parcuri acvatice, plus vreo două stadioane ca Bernabeu și vreo două săli de sport și ca bonus două spitale de copii și unul municipal, doar cu condiția să îl votăm pe el și gașca lui de penali cu care a umplut primăria, că doar din gură e ușor să faci orice ! Condiția e să ai fraieri care să asculte și să spere ! Eu sper că v-ați lecuit de vrăjelile lui și aștept cu drag alegerile !
-
Si eu sper ca s-a lecuit lumea, dar suntem un neam care inca se bucura la cateva palme de asflat in 2021…
-
corect, dar nu prea este asfalt 🙁
-
Oameni buni! Vă rog frumos faceți ceva cu nesimtitul din fruntea primăriei că o să tâmpim mai rău decât el. Mă întreb când a făcut ultimul control psihologic individul ăsta?
-
eu as recomanda unul psihiatric…
Sa mute Timisoara la Cosava.
Sau sa inceapa lucrarile pe Bogdanestilor, si avem si coline cativa ani.
Dar un Aquapark nu ar face el? Cred ca este o idee rezonabila si sustenabila pentru un oras situat la campie. Mai bine se apuca sa schimbe relieful? Sper ca nu mai apuca sa bage bani in proiecte SF.
Cat sa fie omul de prost?
Dar na, este si el un om. Din pacate este foarte nefericit in viata, pentru ca singura energie pe care si-o ia, pentru viata lui infecta si toxica, este sa ii faca si pe ceilalti nefericiti.
-
Daca nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed!
-
Muntele este de bani, iar Mahomed trebuie ca e porecla firmei ce va face studiul de fezabilitate.
Cler, cam peste 3 luni vor fi alegeri. Cam atunci isi pierde idiotul mintile de tot si orice urma de bun-simt in declaratii.
-
Vrabia Mihai Viteazul… daca ii ia 10 luni sa repare fantana din centru, pana termina Robu proiectul asta se inverseaza polii magnetici… de 2 ori
Sa-l opreasca cineva pe senilul asta ca a luat-o razna. Omul viseaza la cai verzi pe pereti si ne povesteste noua de lacuri si coline ? A luat-o saracu pe aratura rau, nu e cu toate tiglele pe casa , metrou, fantani cantatoare , stadion cu 30.000 locuri . sala polivalenta de 15.000 locuri … ce mai urmeaza sa viseze cel mai iubit dintre pamanteni ??????????????
Ah, robule, cine te mai crede ?
Deșertificăm orașul dar vorbim de zone de agrement. Probabil pline de parcați nu-i așa?
Aștept și comentariile celor care susțin ca sunt proiecte bune și ca nu avem voie sa ne plângem și sa criticam marele șef.
Chiar nu se gaseste nimeni sa il bage intr-o camasa de forta pe acest individ ?
Credeti ca pe Robu il intereseaza lacul si colinele in Timisoara?
Pe el il intereseaza sa aibe pe ce sa faca niste studii de fezabilitte, eventual si de prefezabilitate. Ca are el cui sa dea aceste studii sa le faca. Si daca nu se va face nici un lac si nici o colina, este exact ce-si doreste si Robu. El e specialist in facetrea de studii de fezabilitate la ceva ce stie ca nu se va face. Banii s-au dat (la cine trebuie), de verificat daca studiul e bun sau rau nu se poate, ca nu se ajunge deloc la executie. Deci care e problema? Ah, ca unii chiar cred ca se va face? Vai, dar ce noivi sunt aia! De aia s-au facut si studii de fezabilitate la fantanile alea muzicale,, la centre culturale-fostele Cinema, la piste de biciclete, la pista de scatere, la fel de fel de intersectii, la fel de fel de parcuri,poduri si podete, metrouri, la fel de fel de bazine, sali de sport, terenuri de joaca. Sa nuu vorbesc de parcari , ca avem mai multe studii decat necesar. facem studiul, il repetam, il mai facem odata ca a expirat, si la sfarsit aflam ca terenul nu e al lui.
dar ca in fata Operei e beciul ala de ani de zile inchis nu il doare. Ca nu avem closete prin oras pentru turisti sau lume plimbareata, nu il doare.
Si chiar daca face un SF , la sfarsit aflam ca nu a fost bun.A fost degeaba. Vezi la Opera, a studiat ani de zile fatada cu SF si la sfarsit au aflat ca travertnul nu se poate refolosii. ca pana acuma nu s-a vazut. Poate, daca firma ce face FS este de prin Moldova sau Regat. Pe Google Eart nu se vede chiar totul.
Puștii nu sunt in targetul lui Robu, că nu votează și nici farmec de domnișoare nu au… Daca includea proiectul o scenă de Miss ptr studenți, sa vezi ce superproiect se făcea de mult acolo 😉
Bravo robu !Este o ideie minunata.Nu lua in seama comentariile rautacioase.Unde o sa puneti pamintul scos de la saparea metroului ?Bravo robu !
Adevarul e că mulți care au fost operați pe inimă sau care au suferit multe infarcturi dau în demență senilă. E chiar dovedit științific. Interesați-vă dacă nu credeți.
Un sfat pentru mai multe coline (poate un deal mai mic???). Când se va construi METROUL o să fie muuult pământ + ce mai scoate din viitorul lac, poate să facă și o pârtie de ski! Și o întrebare: pădurea va fi de palmieri cu papagali în ea?
-
Bineinteles, pai unde crezi ca se duc toti papagalii din PMT?
Lasa-ne sa mai respiram, nu bine ne-am dat cu metroul si am facut baie in bazinele de inot din cartiere, am facut sport in noile baze sportive si in noile sali polivalente si stadioane, ca acu vrei sa muti Herastraul la Timisoara. Ogoaie-ce !
Pana se gandeste primarul,i-au lut-o altii inainte,cu o zona de agrement pe cateva hectare,la iesirea din Sanmihaiu Roman,spre Sacalaz,cu o padurice,tiroliana pentru copii si un mic lac,unde se va face incusiv ski nautic.
Tembelule, intai matura prin cartiere…
Toar’su Robu, Mare Ctitor, Bunule Carmaci, nu vreau sa va deranjez din planurile marete pe care le aveti, dar daca ati fi dat o raita o data in viata Dvs prin Parcul Botanic, ati fi aflat ca acolo sunt 2 lacuri artificiale secate, amenajate complet, care trebuie doar umplute cu apa, ca sa redevina lacuri in adevaratul sens al cuvantului. Unele din aceste lacuri aveau colonii de nuferi candva. Exista tot acolo si fantani arteziene si exista chiar si un sistem de cascade, care abia se mai vede, fiind partial acoperit cu pamant. Toate acestea erau dirijate printr-un sistem hidro de pompe actionate electric, devalizat astazi.
Deasemenea in acelasi Parc Botanic exista cateva coline artizanale cu stanci/bolovani.
Asa ca lasati prostiile si cheltuielile pe alte lacuri si coline – reabilitati-le pe cele pe care le avem deja.
Dar oarecum va intelegem, ca fiind in Bocsig nu prea aveati cum sa stiti de ele! Dar poate vi le-am adus noi acum in atentie…
Nu uitati a fost ideea Dvs, din imaginatia Dvs. Va puteti lauda cu ea prin targ, fara probleme, nu ne suparam…
Cine n-are deal, sa-si cumpere 🙂
genial omu…
dar de ce nu mai bine ar face un lac imens pentru ca apoi sa construiasca in mijloc insule pe modelul insulelor Palm din Dubai si apoi sa le umple de palmieri?
Probabil printre mulți alții, am propus de mult un lac de minimim 40 de hectare. Înseamnă locuri de muncă, înseamnă venituri masive, înseamnă buget solid al Timișorii și al Timișului, înseamnă deschidere și creștere economică extraordinară, înseamnă belșug competiții sportive , industrie hotelieră, alimentație publică, agrement, piscicultură energie verde, ecologie, navigație, artizanat și meșteșuguri, înseamnă știință și tehnologie inovativă, educație și învățământ, circulația oamenilor și mărfurilor, terapie balneară și sănătate în general… Apă avem în Bega, Beregsău, Behela și Timiș, terenuri sunt în comunele Timișoara, Giarmata, Ghiroda, Freidorf, Dudești, Remetea etc, etc. Oameni mulți în tot Banatul, specialiști foarte buni în Banat și în România. catedre și laboratoare în Timișoara. Voință, INTELIGENȚĂ ȘI HOTĂRÎRE necesare trebuie să fie. SPOR LA MUNCĂ ȘI SUCCES. De aceste lucruri avem nevoie noi toți, România și Timișoara.
De ce este fantasmagorica?
Lumea a ras de proiectul “metrou”, dar cand a venit primarul Clujului cu aceeasi idee, a fost OK.
Ati fost in orase, vest sau chiar est europene, de campie, in care sunt lacuri artificiale?
In Poznan, (Polonia), exista un lac de 2 Km lungime, artificial, pe care sunt tot felul de caiace si vase cu vele, sau plimbari cu hidrobicicleta, dupa un program bine stabilit. De asemeni – cu pamantul rezultat, de ce nu se pot creea dealuri care sa permita alei si plimbari, iarna chiar saniute, cu o vegetatie deosebita (padure)?
Pe bune, la fel cred ca sau distrat unii si cand a fost plantata Padurea verde (artificiala).
Eu nu sunt sustinator a lui Robu, uneori ma distreaza prin modul sau de a fi (plin de sine, vopsit, etc) dar aici are dreptate: sunteti hateri!
Alti primari au facut aquaparkuri – oradea, deva si de ani de zile candva si robu viseaza la lac si coline.
Sa mai intrebam de pasaje, parcari subterane, renovari de cladiri si altele?
Un om care da parcurile din lipovei sa se construiasca blocuri vorbeste de lac si coline!
Bine ati votat! Sa o tineti tot asa!
Per total, ideea unei zone de agrement pentru Timisoreni (si nu numai) nu este rea, indiferent cati hateri o sa contrazica doar pentru ca pot. O parte din probleme, asa cum le vad eu sunt urmatoarele:
– sunt multe lucrari necesare pentru Timisoara (gen terminarea centurii, Calea Bogdanestilor, Bulevardul Cetatii, etc.) si care ar trebui sa aibe o prioritate foarte mare (de ce, cred ca este evident), nu fantani cu luminite sau spatii de agrement
– anul viitor o sa fie Capitala Culturala Europeana, mai trebuie facute multe, timpul trece, rezultatele nu se vad, bani de la Bucuresti pentru asta aproape deloc (insa e OK, acum nu mai e PSD la guvernare si asta conteaza, chit ca banii tot nu vin)
– Robu pierde enorm de mult timp visand la tot felul de fantasmagorii si postand pe retele de socializare in loc sa se ocupe de nevoile orasului si sa-i puna si pe ceilalti din Primaria Timisoara la treaba ca doar pentru asta ocupa scaunul de primar si le platim salariile
– timpii alocati lucrarilor sunt enormi iar calitatea lasa de dorit, asta pe langa faptul ca unele lucrari nu sunt finalizate cum trebuie, gen podurile Stefan cel Mare (catre Gara de Nord) si Eroilor (intre Iosefin si Elba)
– in continuare nu se adauga ca si conditie la o licitatie organizata de primarie ca firmele sa faca dovada ca au disponibile necesarul de utilaje si necesarul de oameni pentru o durata mica de timp de executie (maxim 10% – 15% din cat s-ar da acum), minus cele alocate pe alte lucrari deja castigate la licitatiile anterioare si care nu sunt finalizate la momentul licitatiei curente (nu intru in motive pentru ca sunt evidente, cam la fel ca in cazul TimPark)
– in continuare nu se mentioneaza penalizari severe pentru intarzaieri nejustificate sau pentru o calitate proasta a lucrarii
– in continuare garantiile pentru lucrari sunt mai mult pe hartie si nu prea in realitate
– in continuare anumiti baieti destepti (gen SDM) trag tun dupa tun din banii Primariei Timisoara, a Consiliului Judetean si, per total, a Statului Roman si asta doar pentru pot
– indiferent cine va ajunge primar in continuare, sincer, nu cred ca lucrurile vor merge mai bine pentru ca, per total, daca va vrea sa miste ceva il vor ingropa ceilalti de viu (Robu, de bine de rau, a ridicat Timisoara in 2 mandate mai mult decat a ingropat-o Ciuhandu in 3 – si, da, haterii pot sa comenteze cat vor insa nu pot sa dovedeasca contrariul)
ORADEA – TIMISOARA
100000 —- 000000000