Ediția din acest an reunește companii de profil din țară și străinătate, care vor expune o gamă largă de sisteme şi echipamente de valorificare a energiei solare, eoliene, geotermale şi pe bază de biomasă, sisteme şi echipamente de eficientizare a energiilor convenţionale, sisteme şi echipamente de ecologizare și reducere a poluării.
„Energia viitorului” are un public target mai sofisticat, dar timişorenii au dovedit şi la ediţiile anterioare că sunt interesaţi de acest domeniu.
Expoziţia se adresează cu prioritate proiectanţilor, arhitecţilor şi constructorilor care doresc să implementeze noile surse de energie, consumatorilor care caută noi posibilităţi de reducere a cheltuielilor privind energia, întreprinzătorilor în căutare de soluţii eficiente de gestionare a propriilor sisteme energetice şi autorităţilor administraţiei publice.
În acest an evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Energie regenerabilă – cooperarea în afaceri pentru un viitor mai bun”, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeană.
Prin proiect, la expoziție vor participa zece companii maghiare care activează în domeniul sistemelor și echipamentelor de valorificare a energiilor neconvenționale, iar seminariile și conferințele vor fi susținute de lectori maghiari și români.
Tot în cadrul expoziţiei se va semna un acord de colaborare între clusterul ARCH ENERG (Ungaria) și clusterul ROSENC România – primul cluster de energii regenerabile din țară.
În paralel cu Energia Viitorului, la Centrul de Afaceri se va desfăşura în aceeași perioadă și locație și Salonul Regional al Cercetării, organizat sub egida Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică. Vor participa peste 20 de institute de cercetare și instituții de învățământ superior din țară.
Orarul de vizitare al expoziţiei „Energia Viitorului” este de joi până sâmbătă, între orele 11-19. Intrarea este gratuită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!