În perioada 17-19 februarie, când are loc deschiderea programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, copiii sunt invitați de către Asociația Inițiativă în Educație să coloreze orașul. Timp de trei zile, în mai multe cartiere vor avea loc activități educaționale, culturale și artistice. Participarea este gratuită.
Numele proiectului completează conceptul TM2023, „Shine Your Light!”, fiind un acronim: CU – de la cultură, L – literatură, O – onorarea patrimoniului, AR – artă, E – educație.
Evenimentele se adresează cu precădere școlarilor și cadrelor didactice, însă asta nu înseamnă că publicul larg nu este binevenit. Participanților li s-au pregătit activități de promovare a culturii scrise prin întâlniri cu scriitori, ateliere de scriere de poezie și povești și cerc de povești, tururi ghidate pentru descoperirea orașului și a patrimoniului, ateliere de creație și artă, întâlniri cu artiști vizuali și sesiuni de educație
În timp ce evenimentele derulate în 17 și 18 februarie au ca țintă interacțiunea și participarea unui public format din participanți din domeniul educației, ziua de 19 februarie este dedicată publicului larg, copii și părinți totodată.
Programul de duminică, 19 februarie:
1. „Picturi europene celebre” – atelier de pictură pentru copii cu vârsta între 6 și 12 ani, în care vor descoperi pictori renumiți și recunoaște picturi celebre, între orele 10 și 12. Detalii și înscrieri AICI.
2. „Biblioteca mobilă BookTruck vine la Timișoara” și invită copiii, tinerii, întreaga familie în Parcul Lidia, între orele 11 și 13, să descopere magia lecturii împreună cu ceilalți. Ghid prin lumea poveștilor va fi scriitorul Victor Miron. Mai multe detalii AICI.
3. „Copiii deschid cufărul cu povești”- atelier de lectură pentru copii (3- 8 ani), de la 12 la 13. Aceștia vor explora cartea „Casa celor patru anotimpuri” (de Roger Duvoisin) împreună cu Alina Iga, vocea blândă din spatele podcast-ului Cufărul cu povești. Detalii și înscrieri AICI.
4. „Întâlniri cu un scriitor. De vorbă cu Ramona Miza” – atelier pentru copii (4-7 ani) de la 14 la 15. Detalii și înscrieri AICI.
„Întâlniri cu un scriitor. De vorbă cu Ramona Miza” – atelier pentru copii (8-10 ani), orele 15:30-16:30, ateliere susținute de scriitoarea Ramona Miza, în care copiii vor descoperi cartea „Coliba Zânei Furtună”, o poveste terapeutică ce îi învață să privească și dincolo de aspectul fizic al unei persoane. Locurile fiind limitate, înscrierile sunt necesare AICI.
5. „Clădiri și povești” – tur istoric pentru familii (părinți și copii) care vor să exploreze istoria Cartierului Fabric într-un mod interactiv și inedit, între orele 14 -15. Detalii despre traseu AICI.
„Timișoara este și orașul copiilor. Iar ofertele culturale și artistice ale proiectului nostru sunt îndreptate nevoilor și intereselor acestui public tânăr, mai ales dacă vrem să fim o comunitate activă, unită și conectată la identitatea și patrimoniul cultural local și european”, este mesajul transmis de Andrada Mazilu, coordonatorul proiectului „Timișoara e CULOARE”.
Trimite articolul
XFara mici si ceafa la gratar?