Topul celor mai sigure orașe din Europa de Est este ocupat de orașe din România. Este vorba despre Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara. Cifrele sunt furnizate de Numbeo, baza internațională de date statistice. Clujul are o rată de siguranță de peste 80 de procente și este pe locul 14 în topul celor mai sigure orașe din lume, cu o rată a criminalității scăzută. Este urmat de Brașov, pe poziția 27, iar Timișoara ocupă locul 36, cu o rată a criminalității de aproximativ 23 de procente. Cele mai sigure orașe la nivel mondial sunt Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite, Doha din Qatar și Taipei din Taiwan.
Rata de siguranță este calculată în funcție de numărul de infracțiuni și contravenții comise în zona vizată. Statistica cuprinde 374 de orașe din lume, iar cele mai periculoase dintre acestea sunt Caracas din Venezuela, Port Moresby din Papua Noua Guinee și Pietermaritzburg din Africa de Sud.
Nu stăm la fel de bine la capitolul poluare
Cifrele prezentate de Numbeo nu ne mai avantajează la fel de mult atunci când vorbim de calitatea mediului în care trăim. Statistica cuprinde 316 orașe din lume, iar Timișoara se află pe locul 165. Înaintea ei sunt, ca și în topul siguranței, Brașovul și Clujul. Pe pozițiile 51 și 103. Cele mai poluate orașe la nivel internațional sunt Kathmandu din Nepal, Dhaka din Bangladesh și Beirut din Liban.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XNu mai inteleg nimic. UE spune ca Bucuresti, Isi si Brasov sint cele mai poluate orase din Ro, iar Numbeo spune ca Brasovul e ok….
Fix statistica curului ofera Numbeo, probabil o baza de date controlata de Soros&Co. Spre exemplu pretul de start la taxi e de 2 lei nu 2 lei 50, 25 de lei pretul de pornire la un meal cand sunt restaurante ce ofera meniul zilei la 12 lei, berea la 500 e 3,5 lei Timisoreana Ursus si Ciucas sau 4 lei Heineken sau Carlsberg nu 6-7 lei, de 11 lei iei cofragul de 30 de oua la Carrefour, nimic nu coincide cu realitatea din ce afiseaza acolo.
-
Numbeo a fost fondata de sarbul Mladen Adamovic. Si e crowd-sourced, adica informatiile oferite de ei se bazeaza pe cele spuse de un grup de utilizatori de internet.
-
Nu ai interpretat bine cifrele de pe Numbeo, acolo preturile pentru bere sunt cele pe care le platesti la restaurant nu la supermaket. Pe de alta parte meniul zilei e departe de a fi 12 RON. OK, poate gasesti locuri unde poti manca un pranz la 12 lei dar in zona Unirii spre exemplu e aproximativ 20 de lei.
-
Ai fost tu cu toate taxiurile, ai baut tu in toate crasmele?
E statistica facuta cu ajutorul institutului national de statistica. Pot ghici ca centralizeaza preturile declarate in tot orasul si iese media. Acuma na, poate trebuia sa isi bea mintile ca tine, uitandu- se la Scinteia 3 sa iasa ce trebuie. -
Ceva site de statistica spune ca se intampla un lucru rau in Timisoara. Replica: Soros e de vina. Mai mult de plans, sincer, dar mai intai am ras bine.
Timisoara e orasul cu cea mai rapida crestere din Romania, nu cred ca mai e demult printre cele sigure
Vax.! Testarile si cercetarile aerelor Robu contrazic pe oricine .Denigrare scandaloasa!
Vara, intr-o dimineata senina si umeda, intre 6 si 6:30, fara trafic intens pe bulevarde in ultimele 4-5 ore, pe panourile cu calitatea aerului scria ”foarte rau”. Cam asta spune totul despre senzorii de ”poluare” din Timisoara.