De 1 iunie, apar noutăți la „Timișoara la cutie”. Mini Timișoara la Cutie sau Mini Timi la Cutie este un joc potrivit pentru copii, începând cu vârsta de patru ani. Cuprinde planșele cu șapte clădiri reprezentative ale orașului: Opera Română din Timișoara, Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, Fosta casă „La Leu”, Cinematograful Studio, Palatul Băncii de Scont, Casa cu Flori și 13 personaje și elemente auxiliare cu care se poate reconstrui centrul istoric. Mini cutia mai conține și trei cărți poștale de colorat, cu clădirile istorice: Palatul Salamon Brück, Primăria Veche și Fosta Bancă de Scont, care pot fi trimise celor dragi.
„Mini Timi la Cutie aduce și o serie de beneficii copiilor, printre care amintim dezvoltarea motricității fine, a cunoștințelor despre arhitectura și istoria orașului, a creativității și a limbajului, iar părinților prețiosul timp liber”, spun spun cei de la Timișoara la cutie.
Planșele se realizează ușor, operațiunile fiind mult simplificate.
„Planșele din acest joc se decupează pe un contur simplu, cu margine albă, lăsând loc exercițiului de tăiere fără ca acesta să afecteze imaginile. Operațiunile de pliere și lipire sunt mult simplificate, iar planșele includ pe lângă clădiri și o serie de personaje și elemente auxiliare (copaci, felinare, tramvai), specifice Timișoarei, minimizând efortul și maximizând joaca”, adaugă organizatorii.
Timișoara de colorat
Cel de-al doilea joc – Timișoara de colorat, cuprinde șapte cărți poștale în format A5, cu aceleași clădirile istorice.
„Pe verso este trecută povestea fiecărei clădiri, completând caracterul educativ al produsului, destinat copiilor de toate vârstele. Mai specială ca și o carte de colorat, mai personală decât o vedere obișnuită, Timișoara de colorat te ajută să-ți pui amprenta asupra clădirilor din oraș și să le expediezi, alături de gândurile tale bune, celor dragi”, transmit cei de la Timișoara la cutie.
Grafica acestor materiale a fost realizată de cunoscutul ilustrator de cărți pentru copii, Dan Ungureanu.
„Timișoara la cutie” s-a născut chiar din dorul de acest oraș. Cartierul Cetate, este ilustrat cu șapte clădiri reprezentative. Pe lângă clădirile din cartierului Cetate, cei de la Timișoara la cutie au realizat și trei clădiri reprezentative din Sibiu.
Mai multe detalii despre produsele puteți afla pe site și Facebook.
editor Dan Oancia
Foto: Timișoara la cutie
Pe aceeași temă:
Timișoara la cutie, îmbogățită cu două clădiri reprezentative cartierului Cetate
Citiți principiile noastre de moderare aici!